Frukost Glutenfritt

Julens granola kryddas med saffran

1 december, 2016
saffransgranola

Så här års låter jag min granola kryddas med saffran. Det är klart att man kan krydda granolan med saffran året om, men det är precis som att det väcks en slags längtan till julens kryddor och smaker så här års. Granola är något jag alltid gör själv av den enkla anledningen att man kan bestämma precis vad som ska vara i den och jag kan välja att utesluta den så onödiga sötningen. Jag kan variera mig efter vad jag känner för och just den här tiden njuter jag av min saffransgranola till frukosten.

Det som gör den här granolan lite speciell, förutom smaken av saffran, är de hela psylliumfröna som gör att granolan får som lite större bitar. Om du oroas över skriverierna om linfrön så gäller det krossade linfrön. Att äta 1-2 msk hela linfrön per dag är okej. Mängden i en hel sats granola är så pass liten men det är klart att den kan uteslutas. Själv låter jag linfröna vara med.

En till sak. Granolan är glutenfri men innehåller havregryn. Skulle det vara så att det inte fungerar för dig (inte glutenfria heller) så kan de ersättas med boveteflingor.

Här hittar du receptet på min Saffransgranola

Blomsterpill

Och du, medan saffransgranolan står i ugnen och sprider väldoft så passa på att sätta dig med en kopp te eller kaffe och bara vara. Eller gör ett blomsterpill. Rena rama meditationen. Om du tycker om saffran så lovar jag att det snart kommer ännu fler recept här framöver med den gyllene kryddan.

You Might Also Like

2 Kommentarer

 • Reply Karin A 1 december, 2016 at 20:23

  Mums! Tack för påminnelsen, måste göra en sats snart. Kram

  • Reply Annelie Andersson 1 december, 2016 at 20:33

   Så lite så – tack för att du introducerade julens godaste granola! Äter till frukost varje dag :) Kram.

  Lämna en kommentar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.