Frukost Glutenfritt

Raw bovetegröt med bär, en frukostfavorit (till)

11 juni, 2014

Ni som följer mig här och på instagram vet att jag älskar frukost. Att äta frukost. Själva frukoststunden. Och att prova nya former av frukost. Här varieras det med både kokt ägg, smörgås, chiapudding, overnight oats eller smoothie med egenrostad granola. Och så nu då. En ny favorit. Nämligen raw bovetegröt med bär. Hur gott som helst. Och det blir två satser av det här receptet vilket betyder att du antingen kan bjuda någon mer runt frukostbordet eller njuta lyxen att ha färdig frukost stående i kylskåpet två dagar i rad. Bara att plocka fram på morgonen. Visst är det perfekt det där, med frukost på burk?

bovetegröt hallon

hallon bovetegröt

Tänk bara på att bovetet ska stå i blöt över natt (eller dag) innan du kan göra iordning gröten. Och innan man använder helt bovete ska det först sköljas i varmt vatten. Läs instruktionerna på förpackningen.

Till 1 sats som räcker till 2 frukostar behövs:

2,5 dl helt bovete (låt stå i blöt över natt och skölj igenom på morgonen)
2,5 dl hallon (färska eller frysta och lätt tinade)
1 tärnat äpple
0,5 tsk vaniljpulver
1 msk honung eller valfritt flytande sötningsmedel (kan uteslutas)

Låt bovetet stå i blöt över natt, skölj igenom på morgonen och låt rinna av ordentligt. (Självklart kan du lägga dem i blöt på morgonen och göra iordning din gröt på kvällen så att den står klar på morgonen.) Lägg bovete, äppeltärningar, hallon, vaniljpulver och honung i en matberedare och mixa tills det är mjukt och smidigt. Det tar någon minut eller två och man kan behöva peta ner lite från kanterna. Fördela i serveringsskål eller burk och toppa med lite extra bär eller lite granola. Kanske lite solrosfrön och pumpakärnor. Eller gojibär och pistagekärnor. Eller något annat du tycker om.

bovetegröt

Nu ska jag njuta min raw bovetegröt. Godmorgon♥

You Might Also Like

Inga kommentarer

Lämna en kommentar