Frukost

Smoothie som ger skön grön start på dagen

grön smoothie

När temperaturen ute sjönk blev jag inspirerad till att börja dagen med en smoothie igen. Den sköna sommaren har bestått av långa utefrukostar med ett par koppar kaffe och antingen en god smörgås eller havreyoghurt med färska bär och granola. Det har liksom varit en lagom ansträngning att få till i värmen.

Grön och god smoothie

Imorse fick jag så en längtan efter grönt. Vi hade ett fint knippe svensk ekologisk grönkål i kylen så jag slängde ner två stora blad i mixern. Därefter blev det vad som fanns hemma. Ett grönt äpple, en liten avokado, en näve fryst mango, ett par matskedar pumpafrön och till sist vatten. Det blev nog ett par deciliter men jag brukar fylla på tills konsistensen blir lagom beroende på om jag tänkt dricka min smoothie eller äta den som smoothie i en skål.

I en smoothie kan man ju blanda ner precis det man tycker om, men prova gärna att ta med nya sorter. Var lite nyfiken och prova att lägga till grönsaker. Själv använder jag gärna bladspenat, grönkål, stjälkselleri och ibland morot eller rödbeta. Här kan man boosta med näring och ändå få det att smaka riktigt gott. Tänk på att hålla dig till samma färgskala. Blandar du hejvilt kan smoothien bli brun och det ser tyvärr inte så aptitligt ut.

Morgonens gröna härlighet toppades till sist med daggvåta blåbär från trädgården och lite mortlade pistagekärnor. Mest för att det skulle se trevligt ut på bild. Och så lite blomster på det. En mycket fin start på dagen!

Mer inspiration

Vill du ha mer inspiration kan du skriva smoothie uppe i sökrutan. Eller gå vidare till kategorin Frukost för en blandning av smoothies, granola, gröt och annat gott att börja dagen med. Och du har väl inte missat min egna hashtagg #anneliesfrukost på Instagram. Mycket nöje!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.