Glutenfritt

Paleo Bread – en fullproppad liten godsak

 
När Green Kitchen Stories publicerade det här receptet på Paleo Bread skrev jag genast ut receptet. Tyckte att det både lät och såg så oerhört gott ut. Tydligen har Paleo-brödet blivit väldigt populärt världen över, men främst i Danmark. Vad är då Paleo? Läser mig till att det är en kost baserad på det våra förfäder åt under den paleolitiska perioden, eller Stenåldern. Vad jag förstår är det fritt från gluten och mejeriprodukter och man äter endast ekologiskt och organiskt odlad mat. Ren mat, inga fabrikat. Så som vi åt innan jordbruk och djurhållning. Så det här är ett bröd utan varken mjöl, mjölk eller ägg utan endast fyllt med nötter, mandel och goda fröer. Ja, och om man vill kan man tillsätta russin eller mörk choklad.
 
 
Däremot var det först när jag i veckan besökte bloggen Dagmar’s Kitchen som jag äntligen tog mig för att baka brödet. Sonja hade också fallit för receptet och dessutom gjort sin egen variant av brödet, bland annat med ägg istället för fiberhusk. Hennes recept hittar du här. Tänkte jag skulle prova det nästa gång. Och då ska jag också ha i lite av den där chokladen. Tror att det kan bli ännu godare. 
 
 
En brödbulle fullproppad med nyttigheter som passar till både frukost och mellanmål.

You Might Also Like

No Comments

  • Reply Anna Sundkvist 31 augusti, 2013 at 23:59

    Kul!! Ser otroligt gott ut!! Det här måste testas!! Kram!

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.