Glutenfritt

Glutenfri pajbotten – och en god vegetarisk paj

 
I det nya glutenfria livet får man prova sig fram bland recepten och hitta fullträffar och sånt som faller oss i smaken. Den pajdeg jag provade sist (gjord på sesamfrön och mandelmjöl) föll inte riktigt väl ut så igår kväll provade jag en ny variant och det blev riktigt bra. Fast jag skulle kunna tänka mig att nästa gång blanda i lite sesamfrön eller psylliumfröskal för att få lite mer struktur.
 
 
Själva fyllningen blev en man-tager-vad-man-haver-variant. Hittade några påsar mangold från fjolårets skörd i frysen, så jag lade dem direkt i pannan i lite smält smör och fräste tillsammans med pressad vitlök. Fördelade mangold och tärnad fetaost i de förgräddade pajskalen och gjorde sen en äggstanning på 2 dl crème fraîche, 1 dl mjölk och 2 ägg. Lite salt, peppar och tomat och sen in i ugnen i 200 grader i 30 minuter.
 
Det blev en riktigt välsmakande middag.
 

You Might Also Like

No Comments

  • Reply Design by Tornblad 28 juni, 2013 at 12:18

    Åh spännande måste jag testa. Stod igår och lagade 4 pajer till en kommande fest. Men jag testar gärna glutenfritt.

    Kram Malin

    • Reply annelie 28 juni, 2013 at 21:44

      Ja, gör det. Är kul att testa lite olika varianter. Hoppas festen blir lyckad. Kram och tack för att du tar dig tid att skriva några rader.

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.