Glutenfritt

En herrans massa muffins

27 maj, 2014
 
 
Det är tydligen muffinsdagen idag. Ja, allt ska ju ha en egen dag nuförtiden. Vi hade rena rama muffinsdagen i lördags när vi bakade till dotterns skolas utställning med café på Länsmansgården. Vi bidrog med gluten- och laktosfria alternativ vilket jag hoppas uppskattades av besökarna. Chokladmuffins respektive Bärmuffins med hallon och kardemumma. Receptet kommer från Friendly Bread och kan hittas här och så här förstås:
 
Glutenfria chokladmuffins (12 st)
 
75 g smör
100 g mörk choklad
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 dl strösocker
2 tsk psylliumfröskal
1 dl rismjöl
1 nypa salt
2 st ägg

Sätt ugnen på 180°C. Blanda alla torra ingredienser. Smält smör och choklad i ett vattenbad. Blanda ihop de torra ingredienserna med äggen, chokladen och smöret. Häll upp smeten i muffinsformar och grädda i ca 20 minuter.

 
Bärmuffins med hallon och kardemumma gjorde vi utifrån samma recept men utan choklad. Smöret smälte vi i en liten kastrull, på låg värme. Sedan tillsatte vi 1-1,5 tsk nystött kardemumma och så fyllde vi varje muffins med 4-5 frysta hallon. 
 
 
 
Till oss själva provade vi ett nytt recept på blåbärsmuffins som var utan både gluten, mjölk och socker. De gjordes på mandelmjöl och de har en förmåga att vara goda och luftiga när de är nybakade men sedan på bara ett dygn blir de liksom lite blöta och trista. Men som nybakade är de både goda och vackra!
 
Ska du baka muffins idag?

You Might Also Like

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.