Bakverk Glutenfritt

Receptet på de glutenfria hallongrottorna

4 oktober, 2014
glutenfria hallongrottor

Lovade ju receptet på de GODA och GLUTENFRIA hallongrottorna från boken Nytt fikabröd. Baka dem och njut. Ät upp alla själv. Eller bjud och förvåna dina gäster. Eller plocka fram detta ess ur rockärmen nästa gång du får besök av någon som äter glutenfritt. Äsch. Inser att förväntningarna blev lite orimliga. Baka dem bara. Det är värt det.

Glutenfria hallongrottor

25 st

120 g mandelmjöl
2 tsk vaniljsocker
50 g strösocker
100 g rumsvarmt smör
100 g Maizena majsstärkelse
30 g majsmjöl

50 g hallonsylt
små kakformar

Värm ugnen till 200 grader. Blanda samtliga ingredienser utom sylten till en deg (använd elvisp eller händerna). Dela degen i 25 lika stora bitar. Rulla varje bit till en boll, lägg en boll i varje form och placera på en plåt. Tryck en liten grop i varje boll. Lägg en liten klick sylt i varje hål. Grädda i ugnen i ca 10 minuter.

Och sen fika. Nytt fika. Gott fika.

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply Louise Bondebjer 7 oktober, 2014 at 12:17

    Hej Annelie! Första gången jag är inne på din fina blogg. Härliga ord, foto, recept och tankar!
    Vi verkar ha liknande intresse Blommor & Blader och att Baka- kul! Ser framemot att följa dig!
    Kika gärna in på min lilla blogg- http://www.lisapalandet.com

    Ha en bra dag! Hälsning Louise

    • Reply annelie 12 oktober, 2014 at 22:02

      Hej Louise, tusen tack för dina fina ord. Ska absolut kika in hos dig också. Hoppas du haft en fin helg.

  • Reply Petra 20 juli, 2015 at 16:33

    Har bakat dessa en gång innan och idag kör vi dem igen ! Godaste kakorna ever ever !!!
    Jag har i nykokt jordgubbssylt idag och säger bara mums !! ;-)
    Tack för din fina blogg och dina underbara recept !
    Kram Petra i Kalmar

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.