0
Glutenfritt

Chocolate Chip Cookie på mandelsmör

 
Idag, mina vänner, kör vi chokladfrossa. Här kommer ett recept på en mjuk, lite småseg Chocolate Chip Cookie som helt enkelt blandas ihop i matberedaren. Det fina i kråksången är också att huvudingrediensen är mandelsmör så kakorna görs helt utan mjöl och fett, alltså både gluten- och mjölkfritt. Se bara till att använda glutenfria havregryn och mjölkfri choklad.

Chocolate Chip Cookies

70 g havregryn (glutenfria)
1 tsk kanel
3/4 tsk salt
1 tsk bikarbonat
250 g mandelsmör (välj ett bra mandelsmör, helst ekologiskt, som bara innehåller mandel)
2 ägg
115 g mörkt muscovadoråsocker
2 tsk vaniljpulver
100 g mörk (mjölkfri) choklad, hackad i bitar eller chokladknappar

Värm ugnen till 175 grader. Blanda samman havregryn, kanel, salt och bikarbonat i en skål. I en matberedare lägger du mandelsmör, ägg, mörkt muscovadoråsocker och vaniljpulver. Mixa samman allt ett par minuter, så att det blir en slät och smidig smet. Under låg hastighet tillsätter du havregrynsblandningen och kör tills allt blandats. Vänd sedan ner chokladen för hand. Smeten är kladdig. Fördela nu ca 2 msk smet per kaka på bakpappersklädd plåt och grädda i 10-12 minuter. Låt svalna en stund på plåten och sedan helt på galler.

 
Det här var ett av de recept som jag hade äran och glädjen att få publicerat i tidningen BAKA. Lovar att dela med mig av alla recept här på bloggen också. Mitt glutenfria favoritbröd har ni redan fått receptet på. Längre fram blir det tarteletter och fröbröd. Allt glutenfritt. Såklart.
 
Hoppas ni haft en fin söndag och Mors Dag.

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply Nilla Tankebubblor 31 maj, 2015 at 21:21

    Det låter spännande. Ska se när jag för tillfälle att testa dessa.

  • Reply Mian på Finaste mattan 31 maj, 2015 at 21:23

    Snyyyyyyygga bilder!: )

  • Reply Katarina 1 juni, 2015 at 05:20

    Så gott med nötsmör och choklad!

  • Reply Mårtensson kök 1 juni, 2015 at 21:27

    Låter väldans goda gör dom, kanoners att de är glutenfria!
    Och grattis till publiceringen, så kul!

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.