Bakverk & Tårtor Glutenfritt Söndagsbilden

Frukostbröd med smak av äpple och fläder

frukostbröd glutenfritt

Det är alltid lika roligt att prova nya glutenfria brödrecept. Denna gång har jag bakat ett frukostbröd med smak av äpple och fläder. Anledningen var att jag fick möjligheten att prova de nya ekojuicerna från God Morgon. När jag besökte God Morgons receptsida såg jag att de i samarbete med Anja Forsnor publicerat en radda inspirerande frukostrecept baserade på juicerna.

frukostbröd glutenfritt

Kryddigt frukostbröd

Det här brödet hittar du som ‘Kryddigt frukostbröd’ och det är bakat på bland annat äppeljuice och bovetemjöl. Brödet bakas på bikarbonat så inga jästider att tala om. Däremot behöver brödet vila innan det kan ätas av och gärna över natt. Passar utmärkt alltså att röra ihop och grädda brödet på kvällen och sedan äta nybakat till frukost.

Nu hade jag juicen Äpple & Fläder hemma så den använde jag och så ersatte jag del av bovetemjölet med durramjöl (3 dl). Det blev ett riktigt saftigt bröd och det påminde väldigt mycket om kavring. Gott!

Innan jag satte in brödet i ugnen strödde jag över lite boveteflingor. Och så blomsterströsslade jag lite inför fotograferingen. Fint verb, eller hur? Älskar att dekorera bakverk med det vackra ätbara blomsterströsslet från Add Wise.

Nu är jag för övrigt nyfiken på att prova den där chiapuddingen med jordgubbar liksom ‘baked oats’ som jag så länge tänkt att jag skulle prova. Kanske att det äntligen kan bli av! Detta får förresten även bli veckans söndagsstilleben. Ett ätbart sådant. Fortsatt god söndag till er!

Mera glutenfritt?

Du vet väl att du hittar många andra glutenfria recept hos mig? Kika in på kategorin ‘Glutenfritt’ och botanisera runt, så hoppas jag att du hittar något som inspirerar dig.

Pressutskick och produktprover

Bara för att vara tydlig så har jag i detta fall fått ett antal produkter att provsmaka. Detta är inte att ses som ersättning för att skriva ett inlägg. Mina omdömen och rekommendationer är alltid mina egna. Tror jag att detta är något som kan intressera er, så skriver jag om det. Om jag har ett betalt samarbete så märks det såklart alltid ut med tydlighet.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Åsa 9 juli, 2018 at 08:26

  Hej!
  Jag hittar inte receptet till brödet du gjort på äpple- och fläderjuice. Det ser väldigt gott ut!

  Åsa

  • Reply Annelie Andersson 9 juli, 2018 at 08:38

   Hej, vad roligt att du vill prova brödet. Om du klickar på länken till God morgons receptsida så kommer du till alla recept. Och detta är det som heter Kryddigt frukostbröd. Hittar du nu?

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.