0
Glutenfritt Söndagsbilden

Semmelkladdkaka, glutenfri söndagsfika

glutenfri semmelkladdkaka

Semmelkladdkaka är den variant på semla som hos mig fungerar allra bäst. Den är glutenfri och kan dessutom anpassas till dig som tänker på kolhydraterna. Receptet kommer från bloggvännen Diana. Varje gång vi bjuder på denna kaka blir det succé. Alla smakar hos semlan i en kladdkaka verkar gå hem hos de flesta. Dessutom är den oerhört lätt att baka. Snabbt går det också. Den är godast att servera kylskåpskall, så är man ute i god tid är det bara bra att låta den stå kallt en stund.

glutenfri semmelkladdkaka

glutenfri semmelkladdkaka

Semmelkladdkaka, receptet

Som vilken kladdkaka som helst är den enkel att göra och klar på ett kick. Servera gärna kakan med en klick grädde eller gå loss och spritsa ett mönster. Jag strödde nystött kardemumma på grädden och stack ner lite flagad mandel som dekoration.

Receptet på denna ljuvliga skapelse hittar du på bloggen ByDiadonna – här.

glutenfri semmelkladdkaka

Till dagens fika behövde vi tänka på att det skulle vara både glutenfritt och lågkolhydrat. Gjorde därför så att jag bytte strösockret till björksocker (xylitol) men tog bara halva mängden. När jag läste på förstod jag att björksocker kan smaka mycket sötare än strösocker så jag valde att vara lite försiktig. De som åt av kakan tyckte dock att sötman kunde fått vara lite mer framträdande, så det där får man balansera utifrån hur mycket sötma man önskar.

glutenfri semmelkladdkaka

Nu tycker jag väl att det gått lite väl överstyr det här med att skapa nya varianter på semlan. En semla är ju vansinnigt god som den är. Men just denna variant tycker jag om eftersom den är glutenfri och inte så söt. Dessutom går den snabbt att baka så när semmelsuget är stort kan det snart åtgärdas med denna semmelkladdkaka.

Tack Diana för ett ljuvligt recept!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Cecilia Bergman 12 februari, 2018 at 20:25

    Ser tjusigt ut :)

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.