Bakverk Glutenfritt

Glutenfria muffins med smak av pepparkaka och lingon

13 december, 2015
glutenfria muffins pepparkaka

Fick en längtan efter mjuk pepparkaka med lingon, så jag utgick från favoritreceptet på durramuffins och tillsatte pepparkakskrydda, och så lite lingon direkt från frysen. Istället för durramjöl använde jag teff. Det blev så gott! Pepparkakskrydda kan du köpa färdigt på påse men det är precis lika lätt att blanda sin egen, vad som behövs kan du läsa om här. Varsågoda, en muffins med smak av jul.

Glutenfria pepparkaksmuffins med lingon

(6-8 st)

80 g mandelmjöl
50 g teff
125 g florsocker
2 tsk pepparkakskrydda
115 g smält smör
4 äggvitor
frysta lingon

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke (mandel- och teffmjöl, florsocker och pepparkakskrydda). Smält smöret och ställ åt sidan. Separera 4 ägg och vispa äggvitorna tills det blir ett fast skum, det behöver dock inte vara så hårt som när man gör maräng. Tillsätt nu, lite i taget, smöret och de torra ingredienserna till äggvitorna och vänd runt smeten försiktigt med en slickepott tills allt blandats. Försök att behålla smeten så luftig som möjligt.

Placera ut muffinsformar på plåt och fördela smeten, antingen med sked eller genom att spritsa. Jag fyllde först botten med lite smet och strödde sedan lite lingon över innan jag fortsatte fylla formarna, som kan fyllas nästan ända upp. Grädda i ca 15 minuter i mitten av ugnen, tills de fått fin färg.

I mörka natten i midvintertid
vi hälsar dig väna Lucia
Välkommen du goda med ljuset hit
välkommen med hälsning om julefrid
välkommen med ljus i din krona.

Tänker att de orden har mer än en betydelse just denna jul. Och med mitt blomsterpill ber jag att få önska er en riktigt fin Lucia♥

You Might Also Like

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.