Bakverk Glutenfritt

Minipajer till dessert i påsk, glutenfria

18 april, 2019
minipajer påsk

Små minipajer med curd och maräng kan väl passa fint till dessert i påsk. Lade upp den här bilden på Instagram och skrev att Blomster och Bakverk väl ändå måste vara det bästa av två världar. För mig är det verkligen så och att komponera dessa små minipajer tillsammans med nyplockade vårblomster från trädgården, det gör mig så glad!

minipajer påsk

Minipajer med curd & maräng

Har så länge velat använda min bakform från Pufz som följde med hem från senaste Bak- och Chokladfestivalen. Gjorde den deg som jag hade till mina glutenfria tarteletter. Jag hade turen att ha två burkar färdig curd i kylen, både med smak och citron och apelsin. Fyllde de små blomformade pajerna med curden. Till sist vispade jag ihop marängen.

Så här: Vispa två äggvitor till fast skum, tillsätt strösocker lite i taget (1,5 dl). Vispa sen (på medelhastighet) marängen över vattenbad tills alla sockerkristaller lösts och därefter på bänken tills marängen svalnat. Sedan är det bara att spritsa och bränna. Det roligaste momentet. Förutom att äta dem förstås. Och att komponera den här kransen av blomster och bakverk.

minipajer påsk

Ännu mera Blomster&Bakverk

För ännu mera Blomster&Bakverk är du välkommen att följa mig på Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk.

You Might Also Like

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.