Glutenfritt

Mocha & Black Bean Mousse Cake

7 juni, 2015
blackbeancake

En del av allt det goda som flimrar förbi när jag bläddrar i tidningar, läser bloggar, kollar instagramflödet och så vidare, hamnar i en mapp här hemma. En mapp med inspiration. Sådant jag vill laga, baka eller kanske bara inspireras av bildmässigt. Annat som flimrar förbi väcker ett sådant begär att jag bara måste göra’t. Nu. På en gång. Den här fantastiska tårtan är av det senare slaget. En Mocha & Black Bean Mousse Cake.

Jag vet. Översätter man så blir det faktiskt en moussetårta med svarta bönor och kaffe. Svarta bönor tänker du. Nänä. Men faktum är att bönor är en fantastisk råvara i bakverk och en utomordentlig ersättare till mjöl. Om du är rädd att det ska smaka svarta bönor så kan jag genast lugna dig. Mina barn skulle nog inte i sin vildaste fantasi ha gissat att den här tårtan innehöll bönor. Och då är de lite känsliga. Däremot hade de lite svårt för att botten smakade dadlar. Jag har ju själv svårt för när det blir för mycket dadlar, men det här var helt okej för min del. Fast det är klart att det går att justera. Eller bara äta fyllningen. Det gick utmärkt det med. I vår familj tål vi inte hasselnötter så vi använde sötmandel istället.

Förutom att tårtan är himmelskt god så är den både vegan och raw. Gluten- och mjölkfri. När jag fotade tårtan var den precis tagen ur frysen och jag hade just spritsat mörk choklad och dekorerat med jordgubbar och pistagekärnor. Därav den lite frostiga ytan. I mitt tycke smakar tårtan bäst tinad och kall, inte rumsvarm. Receptet kommer från den alltid lika inspirerande bloggen Green Kitchen Stories. In och inspireras!

Visst blir du lite nyfiken?

You Might Also Like

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.