Bakverk & Tårtor Glutenfritt

Rabarberkladdkaka med vit choklad

12 juli, 2018
rabarberkladdkaka glutenfri

Rabarberkladdkaka. Det här blev sött, somrigt och kladdigt. Allt sådant som man vill ha av en kladdkaka plus rabarberns syrlighet. En kladdkaka helt i min smak. En stor skopa vaniljglass eller en rejäl klick vaniljkräm smakar finfint till kakan men den går lika bra att äta som den är. Kakan kan göras både med och utan gluten.

Rabarberkladdkaka

Ugn 175°
Form med löstagbar kant, storlek 20 cm, ca 8-10 bitar

100 g (ca 1,5 dl) rabarber
1 msk socker + 1 msk potatismjöl

100 g vit choklad, hackad
100 g smör
170 g (2 dl) strösocker
2 ägg
110 g (2 dl) rismjöl eller 120 g (2 dl) vetemjöl

Värm ugnen till 175°. Smöra eller klä formen. Skölj och skär rabarbern i mindre bitar. Blanda med socker och potatismjöl och ställ åt sidan.

Hacka chokladen. Smält smöret på medelvärme, ta av från plattan och lägg ner chokladen att smälta. Vispa ner sockret och ett ägg i taget. Sikta och vänd ner mjölet med slickepott. Häll i formen och fördela rabarberbitarna. Grädda i 20–25 minuter. Kakan ska stanna i kanterna men fortfarande vara lite lös i mitten. Låt svalna och ställ i kylen, gärna i 4–5 timmar eller över natten.

Inte så förtjust i rabarber? En annan god glutenfri kladdkaka är denna ljuvliga semmelkladdkaka.

Ännu mera Blomster&Bakverk

Ännu mera av mig och mitt skapande hittar ni dagligen på Instagram  @anneliesblomsterochbakverk . Och min facebooksida finns här @blomsterochbakverk. Du hittar mina böcker i bokhandeln. Önskar du beställa ett signerat exemplar direkt från mig går det utmärkt. Jag postar såklart gärna boken som present också med en personlig hälsning. Läs mer här.

You Might Also Like

2 Kommentarer

  • Reply Emma Thun 12 juli, 2018 at 22:04

    Rabarber är kanske den somrigaste av smaker <3
    Trevlig semester!

    • Reply Annelie Andersson 12 juli, 2018 at 22:10

      Håller med dig, Emma! Vi har dessutom två fantastiska plantor som ger både god och riklig skörd. Lycka!

    Lämna en kommentar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.