Glutenfritt

Snabba glutenfria frukostbullar

22 juli, 2013

Här är ett recept på snabba glutenfria frukostbullar. Snabba och enkla recept är guld värt när man bor i liten sommarstuga utan rinnande vatten. Rörde ihop alla torra ingredienser på kvällen och tillsatte resten på morgonen. In med plåten i ugnen och sen en snabb tidningspromenad. Hemma i lagom i tid för att plocka ut plåten och bjuda familjen på nybakat. Toppen!

Snabba glutenfria frukostbullar

Ugn 200 °
9 st

3 dl mandelmjöl
4 msk Fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk salt

3 msk smält smör
4 ägg
2 dl yoghurt eller kvarg 10%

Blanda alla torra ingredienser i en skål och rör om. Smält och tillsätt 3 msk smör. Rör sedan i ett ägg åt gången och till sist yoghurt/kvarg. Rör om ordentligt så att allt blandas väl. Låt smeten vila 5 minuter så att den blir lite fastare. Rulla till nio lagom stora frukostbullar och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Sätt in i mitten av ugnen på 200 º och grädda i ca 20 minuter. Låt svalna lite innan servering.

Ännu mera glutenfritt

Om du vill inspireras av fler glutenfria recept tycker jag du kan kika in här, på kategorin glutenfritt. Här finns både bröd, bakverk, sött och desserter.

Ännu mera Blomster&Bakverk

För ännu mera Blomster&Bakverk är du välkommen att följa mig på Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk.

You Might Also Like

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.