Bakverk Glutenfritt Söndagsbilden

Spröda sesamkex – Söndagsstilleben (6)

12 februari, 2017
sesamkex

Spröda sesamkex och en kopp te. Solljuset strålar in över köksbordet och jag njuter av att det är söndag och att himlen är blå. Bakade dubbel sats av mitt sesamknäcke i veckan. Påmindes av en god vän, som sade att hon bakar dem så ofta, och de är verkligen goda. Så himla spröda med god smak av sesamfröna och proteinrikt tack vare kikärtsmjölet.

Tre olika recept på Sesamknäcke (kex)

Jag är ofta sådan att jag hela tiden vill prova nytt och så glömmer jag bort de där säkra korten. Tur att jag påminns lite då och då. Och tur att jag har min receptbank här på bloggen så att jag slipper leta bland alla lösa recept, skrivna för hand eller på skrivare. Har försökt hitta ett system för det här med att samla recept men det slutar alltid med att jag på något sätt vill bläddra i mina högar. Att samla dem i en app eller något annat digitalt funkar inte. Jag är å andra sidan också den som envist håller fast i min almanacka av papper. Och så tycker jag mer om att läsa en bok jag kan bläddra i, inte svepa sidor på en platta.

Det är något visst ändå med känslan av papper och tryckta bokstäver eller anteckningar skrivna för hand. Och spröda sesamkex, en helt vanlig söndag i februari.

You Might Also Like

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.