Maträtter

Enkel och lätt sommarrätt till många som kan förberedas

 
 
I lördags hade vi huset fullt av goda vänner och vi plockade upp en rätt som är så där bra när man ska bjuda många och som dessutom går fint att förbereda. Det senare passade alldeles utmärkt den här gången eftersom kvällen inleddes med spel på äventyrsgolfbana och därefter hem till oss på middag. Så medan gästerna bubblade kunde vi i princip bara ställa fram allt på bordet. Rimmad kyckling med örtsås stod på menyn. Kycklingen gjorde vi klar dagen innan och den fick ligga i lagen fram tills ett par timmar innan servering, då vi skivade fågeln och lade upp på fat. Såsen gjordes klar i god tid och alla grönsaker skars och blandades. Vi servererade pasta och quinoa till kycklingen och även den stod klar när vi och gästerna kom hem. Receptet finns på bloggen sedan tidigare och du hittar det här.
 
 
En stor korg med hembakat bröd fanns förstås också på bordet. Baguetter och rågsiktsbröd (med gluten) och i mitten ett glutenfritt bröd som jag kallar för Lantbröd, eftersom jag tycker det smakar som det. Nu har jag bakat brödet ett par gånger och modifierat receptet något, så snart kommer receptet här på bloggen. Ni är några på instagram som väntar, jag vet, men nu är det nära. Och det gäller även mitt recept på glutenfria baguetter. Det kan bli en god höst med nybakat till höstens grytor och soppor. Eller i brödkorgen på frukostbordet.
 
Vaddå, dessert? Jo, såklart det bjöds på dessert.
Tre sorters tårtor/kakor ställdes på bordet men det återkommer jag om lite senare i veckan.
Den som väntar på något gott …

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.