Maträtter

Goda tips till helgens påskbuffé

16 april, 2019

Om du behöver inspiration till helgens påskbuffé tänkte jag bjuda på ett urval tips och smårätter som kan passa fint på bordet. Påsken är en härlig långhelg när våren oftast kommer igång med både sol och värme. Trädgårdsarbete och utedagar blandas med familjemiddagar och umgänge. Att duka upp en påskbuffé med många smårätter tycker jag är både gott och trevligt. Och så kan man se till att där finns något som passar alla.

Påskbuffé

Då kommer här en radda sista-minuten-tips från mig! De passar alla till buffén men kan såklart lika gärna komponeras till en egen måltid.

osttårta saint agur

Festlig osttårta med Saint Agur, som jag tycker detta är ett trevligt sätt att servera ost på.

saltbakad potatis

En stor skål med potatissallad mättar och passar fint till kallskuret och annat, här bjuder jag på saltbakad potatis i en sallad.

skagenröra

Skagenröra är alltid gott och detta är vår absoluta favorit.

filopaj med sparris

Paj är alltid ett trevligt inslag och här är en variant, filopaj med sparris och cashewricotta. Så himla gott! Jag kan lova att den där veganska varianten på ricottaost kommer du vilja göra flera gånger!

laxtårta rimmad kyckling

Till sist två kalla rätter som kan förberedas och passar fint på just en buffé. Den goda laxtårtan och rimmad kyckling, enkelt och gott till många. Jag tycker själv om att ha så mycket som möjligt förberett så att jag får tid med gästerna.

Hoppas nu att jag inspirerat dig till något som passar helgens påskbuffé!

Ännu mera Blomster&Bakverk

För ännu mera Blomster&Bakverk är du välkommen att följa mig på Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk.

You Might Also Like

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.