Maträtter Vegetariskt

Halloumivåfflor – så makalöst gott!

21 mars, 2018
halloumivåfflor

Halloumivåfflor har gräddats här hemma om och om igen. Jösses så gott det är! När vi gjorde räkmacka häromsistens blev det halloumivåfflor istället för brödskivor i botten. Och nu senast toppades våfflorna med kallrökt lax, avokado och en klick sås. Det här kan man såklart variera helt enligt tycke och smak beroende på vad man har hemma och är sugen på. Våfflorna kan även göras helt vegetariska. För egen del äter jag hellre matiga än söta våfflor, så här kommer mitt bästa tips inför söndagens våffeldag.

Dessa halloumivåfflor är så oerhört enkla och snabba att fixa till, det enda du behöver se till är att ständigt ha ett paket halloumi i kylen. För mig har en helt ny värld öppnats vad gäller halloumi och jag provar allt möjligt i min strävan att minska intaget av kött. Halloumi är nämligen en utmärkt ersättare i många fall. Mitt enda krav när jag väljer ost är att den ska vara tillverkad av vegetabiliskt ystenzym.

Det är knappt att det behövs ett recept då det är så enkelt att laga till men så här gjorde jag våfflorna på bild.

halloumivåfflor

Halloumivåfflor

2 portioner

1 paket Halloumi (200 g)
Potatismjöl

Kallrökt lax, 2-3 skivor per person
Avokado
Citron

Kall sås bestående av iMat Fraiche, pepparrotssenap, lite majonnäs, hackad dill, salt och peppar

Riv halloumin på grova sidan av rivjärnet direkt ner i en bunke. Strö över potatismjöl (typ en knapp matsked per person) och rör om. När våffeljärnet är varmt fördelar du halloumin över gräddningsytan. När våfflan är gyllenbrun och genomgräddad är den klar att servera. Nu är det bara att toppa med det du önskar.

Denna gång serverade jag våfflan med laxrosor, skivad avokado och en citronskiva. Rörde lite snabbt ihop en kall sås av det jag hade hemma. Basen är iMat Fraiche (havrebaserad Crème Fraîche men vanlig går såklart också bra) och så hade jag i en klick majonnäs, någon tesked pepparrotssenap och hackad dill. Smakade av med salt och peppar.

Nu är det bara att njuta!

halloumivåfflor

Tänk på att våfflorna är allra godast och frasigast när de är nygräddade. Passar utmärkt att äta som en hel rätt eller varför inte servera en halloumivåffla till förrätt? Kanske före en soppa. Eller skär våfflan i hjärtan, toppa med någon god röra och servera som tilltugg.

Hoppas ni får en riktigt god våffeldag på söndag!
∼ Annelie ∼

You Might Also Like

4 Kommentarer

  • Reply Jeanette Ekerås 21 mars, 2018 at 19:22

    Men så enkelt och Såå gott det låter, jag måste bara prova detta. Tack för taggningen på insta💖 ha en riktigt fin kväll. Kram

    • Reply Annelie Andersson 21 mars, 2018 at 19:24

      Det är så löjligt enkelt och dessutom så makalöst gott. Tack för att du tittar in och fin kväll till dig med. Kram!

  • Reply Sandras Matkrypin 26 mars, 2018 at 21:26

    Du är ett geni! Det ser sååååå gott ut och måste ju smaka magiskt. MUMS!

    • Reply Annelie Andersson 26 mars, 2018 at 21:38

      Sandra, du är för vänlig. Inte min idé från början men alldeles för gott för att inte vilja dela med sig. Sen har jag förstås komponerat våfflan i sin helhet :) Kram!

    Lämna en kommentar