Maträtter

Kycklingpaj på nytt sätt, middagstips

13 april, 2020
kycklingpaj bourguignon

Kycklingpaj på nytt sätt blev det här hemma i påskhelgen. Maken såg ett recept på Kycklingpaj Bourguignon som lät gott. Alla i familjen tycker om kyckling och alla tycker om både klassisk Boeuf Bourguignon plus varianter vi gjort. (Ja, förutom den där veganska versionen med rödbetor. Den fick jag äta upp alldeles själv.) Så varför inte tjoffa ner allt i ett pajskal! Japp, lite knasigt men mycket matigt och mycket gott. I vanlig ordning gjorde vi två pajer när vi ändå var i farten. Passade utmärkt att ha lite extra i kylen denna långlediga helg.

Kycklingpaj Bourguignon

Pajdegen gjorde jag enligt receptet och med siktat dinkel och den blev riktigt bra. Lätt också att kavla ut. I vanliga fall brukar jag inte ha pajdeg ovanpå också men jag tror minsann att det uppskattades av flertalet runt bordet.  Och så ser det ju trevligt ut också.

Vi skippade löken och hade vanlig riven ost och istället för grädde och mjölk använde vi havregrädde utspädd med lite vatten. Och som sagt, pajen gick hem hos alla! Receptet på Kycklingpaj Bourguignon finns på Mitt kök, här.

Ännu mera kyckling

Om du vill laga fler rätter med kyckling kanske min kycklinggratäng kan passa, en härlig vardagsrätt. Eller den rimmade kycklingen, enkel och god bjudrätt.

Ännu mera Blomster&Bakverk

För ännu mera Blomster&Bakverk är du välkommen att följa mig på Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk.

You Might Also Like

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.