0
Maträtter

Rimmad kyckling, enkel och god bjudrätt

rimmad kyckling

Rimmad kyckling, en så god och lättlagad rätt till många som passar på både buffé eller som ensamrätt. Både kyckling och sås kan göras i ordning dagen innan och sedan är det bara att skiva och lägga upp kyckling, blanda ihop en sallad, koka quinoa och hälla upp örtsåsen. Så härligt med en god och kall rätt som kräver minimalt med arbete när man vill umgås med goda vänner.

Receptet hittade jag i ett reklamblad som landade i lådan och det kommer från Systrarna von Sydow

Rimmad kyckling med örtsås

(6-8 portioner)

1 kilo kycklingfilé
2 liter vatten
1 gul lök
1 msk hel svartpeppar
2 st lagerblad
1 krm malen svartpeppar
1 krm chilipulver
en halv citron

Saltlag:

5 dl vatten
1 dl fint salt
2 msk strösocker

Örtsås:

1 dl färsk basilika
1 dl färsk dill
3 msk vatten
1 msk vitvinsvinäger
1 msk dijonsenap
4 dl (bra) majonnäs
1 dl crème fraîche
2 tsk flytande honung
1 krm fint salt
1 krm malen svartpeppar

Kyckling: Blanda saltlagen i en bunke tills saltet löses upp. Lägg hela kycklingfiléer i den kalla lagen och låt stå i kylen 4–5 timmar. Häll av lagen och koka filéerna i osaltat vatten med delad lök, 10 st svartpepparkorn och kryddor i 15–20 minuter. Låt kallna snabbt i spadet, sätt gärna ned kastrullen i kallt vatten. Förvara filéerna i lagen så att de håller sig saftiga till servering.

Örtsås: Mixa örter, vatten och vinäger. Lägg dijonsenap, majonnäs och crème fraîche i en bunke. Vispa ner örtblandningen. Smaka av med honung, salt och peppar.

Servering: Allt ovan kan förberedas dagen innan. Inför servering, ta upp filéerna ur lagen. Skiva och krydda lite extra med svartpeppar, chilipulver och citronskal. Skeda över örtsåsen och dekorera med örtblad.

Smaklig måltid!

Ännu mera Blomster&Bakverk

För ännu mera Blomster&Bakverk är du välkommen att följa mig på Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk.

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply GoForFit 10 maj, 2014 at 10:55

    Åh, gott! :)

  • Reply Petra / Popetotrora 10 maj, 2014 at 15:38

    Tack för påminnelsen! För nåt år sen gjorde vi jätteofta rimmad kyckling, men sen har jag liksom glömt bort det. Det blir ju riktigt saftigt och gott!

  • Reply Lantloppan 11 maj, 2014 at 18:59

    Bra tips, precis vad jag behövde! Ska testa det nästa gång vi får matgäster. Ha det bra, kram
    /Liv

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.