Maträtter Tillbehör

Skagenröra, det allra bästa receptet

6 februari, 2020
skagenröra

Skagenröra är så himla gott och nu har jag det allra bästa receptet. Och det måste såklart delas vidare!

Vi är förtjusta i räkor överlag och bästa snabbmaten en fredag kväll för oss är en lyxig räkmacka. Men man kan ju variera sig och denna skagenröra går inte av för hackor. Varje gång vi bjudit på den har vi fått lovord och kommentarer som att gästerna inte kan sluta äta av röran. Vad är då hemligheten? Jo, jag tror att det är de där dropparna med Tabasco.

I samband med en matlagningskväll kom jag i kontakt med Ta fram det bästa och i deras flöde hittade jag ett recept på kräftskagen. Det receptet har jag utgått från och gjort om bara lite grann. Min skagenröra är mjölkfri.

skagenröra

Skagenröra (mjölkfri)

4 personer

500 g frysta räkor med skal
1 dl majonnäs
1/2 dl havre fraiche (eller vanlig crème fraiche)
1 tsk dijonsenap
1 msk hackad dill
1-2 tsk citronsaft
Några-flera stänk Röd Tabasco Original Pepparsås
Salt och peppar

Tina och skala de frysta räkorna. Dela räkorna ett par gånger, själv tycker jag om att ha stora bitar. Blanda nu i en skål majonnäs med havre fraiche, dijonsenap, hackad dill och pressad citron. Tillsätt några stänk Tabasco och smaka av tills du blir nöjd. Salta och peppra. Till sist vänder du ner räkorna och så är härligheten klar. Röran får gärna stå i kylen ett par timmar så att smakerna sätter sig.

Använder du havre fraiche så tycker jag att det behövs lite mer smaksättning för att balansera smaken av havre. Är du inte så förtjust i majonnäs kan du ta mindre av det och mer av fraiche.

Skagenröra äter man som det passar. På nyrostat bröd, till en skiva råg eller bakad potatis. Gott är det hur som helst!

P.S. Den ljuvliga gröna skålen kommer från Mikaela Willers. D.S.

Ännu mera Blomster&Bakverk

För ännu mera Blomster&Bakverk är du välkommen att följa mig på Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk.

You Might Also Like

2 Kommentarer

 • Reply Anncha, stiligahem 7 februari, 2020 at 20:54

  Skagenröra är min absoluta favorit. Standard förrät om jag får bestämma och på min födelsedag blir det skagenröra från saluhallen på surdegsbröd så gott. Tabasco har jag aldrig tänkt på, men det låter väldigt gott; kanske rentav genialiskt

  • Reply Annelie Andersson 10 februari, 2020 at 05:56

   Det är ju så gott! Och känns lite lyxigt. Håller med dig om att det är genialt. De där dropparna tycker jag lyfter alltsammans ett snäpp.

  Lämna en kommentar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.