Maträtter Tillbehör

Skagenröra, det allra bästa receptet

skagenröra

Skagenröra är så himla gott och nu har jag hittat det allra bästa receptet. Och det kan ju inte stanna här utan måste såklart delas vidare. Vi är förtjusta i räkor överlag och bästa snabbmaten en fredag kväll för oss är en lyxig räkmacka. Den här Skagenröran har jag gjort flertalet gånger sedan i julas och bara fått lovord och kommentarer som att gästerna inte kan sluta äta av röran. Vad är då hemligheten? Jo, jag tror att det är de där dropparna med Tabasco.

I november var jag inbjuden till en matlagningskväll arrangerad av Ta fram det bästa och följer ni mig på instagram fick ni se bilder därifrån. Temat var X-mas Fusion Cookalong och jag fick vara med i dessertteamet som leddes av begåvade Sara Aasum Hultberg. Matlaget leddes av Jennie Walldén och allt som lagades den där kvällen var så otroligt gott. Underbara nya smaker, den där Caesarsalladen på grönkål ska jag absolut göra någon dag och Chokladkolan med senapspulver var så otroligt god! Här hittar du alla recept och bilder från kvällens X-mas Fusion Cookalong. Fick såklart med mig en påse hem med produkter att prova och då Ta fram det bästa var en relativt ny bekantskap för mig började jag scrolla genom flödet och hittade deras Kräftskagen. Så det receptet har jag utgått från och gjort om bara litegrann. Min röra är mjölkfri.

Linda med bloggen Lindas Matstuga träffar jag ofta vid sådana här sammanhang och vi hängde tillsammans vid dessertbordet. Här är vi med vår chef Sara. Linda var flitig med kameran under kvällen och det finns bilder på både mat och deltagare i hennes inlägg Cookalong Xmas Fusion – Julmat på nytt sätt. Och när ni väl kikat in där så inser ni att här finns massor med inspiration, så veckans tips blir bloggen Lindas Matstuga.

Men nu tillbaka till min variant av Ta fram det bästas skaldjursröra!

skagenröra

Skagenröra (mjölkfri)

4 personer

500 g frysta räkor med skal
1 dl majonnäs
1/2 dl iMat fraiche (eller vanlig crème fraiche)
1 tsk dijonsenap
1 msk hackad dill
1-2 tsk citronsaft
Några stänk Röd Tabasco Original Pepparsås
Salt och peppar

Tina och skala de frysta räkorna. Dela räkorna ett par gånger, själv tycker jag om att ha stora bitar. Blanda nu i en skål majonnäs med iMat fraiche, dijonsenap, hackad dill och pressad citron. Tillsätt några stänk Tabasco och smaka av tills du blir nöjd. Salta och peppra. Till sist vänder du ner räkorna och så är härligheten klar. Röran får gärna stå i kylen ett par timmar så att smakerna sätter sig.

Använder du iMat fraiche så tycker jag att det behövs lite mer smaksättning för att balansera smaken.

Servera Skagenröran så som du själv tycker att det passar. Och njut!

P.S. Den ljuvliga gröna skålen kommer från Mikaela Willers. D.S.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.