Maträtter Tillbehör

Ugnsbakad fetaost med tomater och oliver

13 juni, 2019
ugnsbakad fetaost

Ugnsbakad fetaost med tomater, oliver, citron och vitlök som får stå länge på låg värme i ugnen. Jamen alltså, ni hör ju. Så ljuvligt gott! Äntligen blev det av att jag lagade denna härliga rätt. Fetaosten får liksom en helt annan smak när de blir varm. Smälter i munnen. Likadant med ugnsbakad eller grillad citron, en mjuk smak. Att pressa den över hela rätten blir magiskt.

Ugnsbakad fetaost med recept från KlingsKitchen

Om du som jag hänger en del på Instagram kanske du har sett rätten fladdra förbi i flödet. Jag har sett denna hos bloggvännen Katarina flertalet gånger och på Sthlm Food & Wine i höstas stod Katarina där i Matbloggsprisets monter och bjöd på just denna rätt. Katarina är personen bakom bloggen KlingsKitchen som jag varmt kan rekommendera er att segla in på. Så mycket gott och vackert! Katarina är en duktig fotograf som också håller i kurser och framför allt hennes foton på härliga sommardrinkar gillar jag massor. In och inspireras alltså! Katarinas blogg heter KlingsKitchen och på Instagram hittar du henne följaktligen som @klingskitchen

Receptet på ugnbakad fetaost à la Katarina hittar du här!

Vi serverade detta som tillbehör till grillat men det går såklart lika fint att äta som en egen rätt och kanske då tillsammans med en skiva gott bröd. Eller varför inte tillsammans med ett antal smårätter, ni vet en sådan där härlig plockbuffé med massa gott.

Ännu mera fetaost

Om du tycker om fetaost vill jag tipsa dig om min goda sommarsallad med rostad sötpotatis. Eller varför inte det här receptet från arkivet, en spenat- och fetaostpaj.

Ännu mera Blomster&Bakverk

För ännu mera Blomster&Bakverk är du välkommen att följa mig på Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk. Varmt välkommen också att följa mig på Pinterest Blomster&Bakverk.

You Might Also Like

2 Kommentarer

 • Reply Gunnel Fomin 13 juni, 2019 at 19:24

  Du har såna fina blomsterarrangemang o härliga bilder på bak o mat
  Har du någon bok med tips o recept du säljer ?
  Vi är ju nästan släkt, min man Berndt är ju kusin med Lars-Ove
  Hälsningar
  Gunnel

  • Reply Annelie Andersson 14 juni, 2019 at 09:29

   Hej Gunnel, såklart jag vet vem du är! Blir så glad att du tittar in här och tusen tack för dina fina ord. Har ingen bok att sälja, man kan väl säga att bloggen är som ett slags magasin med inspiration. Däremot vore det en dröm att en dag få göra en bok, det kan jag inte sticka under stol med ;) Det jag gör dock är att sälja Fine Art prints av flertalet av mina foton. Och så har jag tryckt upp lite dubbelsidiga kort som jag säljer tillsammans med kuvert. Ska försöka få upp en liten shop här också men tiden räcker inte riktigt till just nu. Hälsa Berndt! Allt gott från mig.

  Lämna en kommentar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.