Ibland kan det bli lite för mycket av det goda och jag försöker hitta och prova recept med mindre socker och mer nyttiga ingredienser. En som inspirerar stort på det området är Hovkonditorn Katarina, som jag följer både på instagram och bloggen. Fantastiskt inspirerande! Både recepten och de vackra bilderna. Häromsistens lade hon upp en bild på ’Raw Nötsmör Hallonbitar’ som såg så goda ut att jag bestämde mig för att prova.
Ingredienser:
1 dl kakao
1 dl kokosolja, smält på svag värme till flytande konsistens
0,5 dl agavesirap
En nypa havssalt
Mandelsmör (jordnötssmör går också bra)
Färska eller frysta hallon
Formar av lite mindre storlek, gärna aluminium men det hade jag svårt att hitta så jag tog pappersformar som jag ställde i små koppar under infrysningen för stadgans skull. Gick finfint.
Gör så här:
Rör ihop en choklad av kakao, kokosolja, agave och lite havssalt och fyll botten i små formar, som får stelna i frysen 10 minuter. Lägg sedan på en klick mandelsmör (eller jordnötssmör), tryck dit ett hallon (färskt eller fryst) och skeda över ett lager av chokladen och låt stelna i frysen ca 15 minuter. Godbiten förvaras i kylskåpet.
Jösses så gott! Det här gick hem hos både mig och min dotter. Kan bli ett populärt lördagsgodis framöver.
4 Kommentarer
Ser fantastiskt goda ut och kul med lite nyttigare godis. :) Måste provlagas snarast!
Himla kul att se alla era bilder från instaträffen igår. Såg ut som ni hade en fantastisk kväll.
Ha en skön söndag!
Kram Karin
Tack, Karin! Håller med, det är roligt med lite variation. Tycker absolut du ska prova. Alla runt bordet igår gillade mycket :) Och, ja vi hade en fantastisk kväll. Nästa gång hoppas jag få träffa dig också. Stor kram och fin dag till dig.
Testade dessa i helgen, gjorde dem i knäckformar med jordnötssmör och smultron. Blev superbra, till och med dottern som inte gillat mina hälsogodisexperiment hittills blev jätteförtjust. Så tack, de kommer att göras igen! =)