
Goda chokladbollar fast utan havregryn, smör och socker. Jojomensan, det går alldeles utmärkt det. Fick detta tips av en god vän (tack, Lisen!) som bjöd på lakritste och nyttiga bollar häromsistens. Känns som att mina inte blev riktigt lika fluffiga men det är väl sådant som får justeras på vägen. Inte ville kokosflingorna fästa riktigt heller så det slutade med att jag siktade över lite kakao.

Mixa samman 4-5 färska dadlar med 2 msk mandelsmör, 1,5-2 msk kakao och 50 g finhackad sötmandel. Rulla till bollar och pudra med kakao eller rulla i kokosflingor. Bollar utan gluten, mjölkprotein och socker.
Finemang!
♥
3 Kommentarer
Roligt att du gillade dem!
Kanske man borde testa… :)
Vi har i alla fall precis skrivit listan på vad som ska göras till julbordet och självklart står din snyggsallad med fänkål som jag testade förra året, med på den! Kram
Mums, så gott det låter! Måste absolut testa. :) Svängde ihop en nyttigare variant snickers igår. Blev kanongott!
Kram Karin