Sött-utan-socker

Hej vardag. Behövs lite energi?

7 januari, 2015
 
Då var det ’hej vardag’ igen efter en lång och skön ledighet. I mitt fall avslutades den tyvärr med en riktigt jobbig förkylning så istället för att känna sig så där skönt utvilad, är jag trött av hostande och halsont. Nåja. Det är onsdag vilket betyder att jag får två dagars uppvärmning på jobbet innan det är dags för ledig fredag och helg, så det blir en alldeles utmärkt mjukstart.
 
 
Oavsett mjukstart eller inte så kanske det behövs lite extra energi nu när väckarklockan ska ställas igen. Och istället för att falla i sockerfällan föreslår jag att du mixar ihop en laddning energibollar att plocka av i veckan. Eller så gör du dem till fredagsmyset. De skulle faktiskt även passa riktigt bra som lördagsgodis.
 
Lägg 4-5 torkade aprikoser i blöt tillsammans med 1 dl cashewnötter (naturella). Låt dra ca 15-30 min. Häll av vattnet och lägg aprikoser och cashew i en mixer tillsammans med 1-2 msk kokosolja, en knivsudd vaniljpulver och 2 msk mandelsmör. Mixa tills nötterna finhackats och konsistensen blivit mjuk och rullbar. Smeten rullar du sedan till bollar, så stora som du önskar. Rulla bollarna i något du tycker om, det kan vara lakritspulver, kakao, carobpulver eller kokosflingor. Förvaras i kyl.
 
 

Några av energibollarna rullade jag i lakritspulver (mina) och resten i carobpulver (allas).
De med lakrits får följa med mig till jobbet idag.

You Might Also Like

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.