Sött-utan-socker

Lakritsmandlar

21 december, 2016
lakritsmandlar

Lakritsmandlar som rostas i ugn är så gott.  Det går rätt snabbt att göra, innehåller inget socker och är perfekt att knapra på i juldagarna. Men du kan också fylla en strut eller en fin påse och ge bort i present.

Ni som känner mig vet att jag älskar lakrits. Därför vill jag så gärna bjuda in er som säger att ni inte tycker om lakrits, till smaksättaren lakritspulvrets värld. Det är många som förvånat utbrustit att detta var ju jättegott. Med andra ord, prova gärna och se vad du tycker. Lakritspulver ger en väldigt fin smak till mycket, och köp gärna av god kvalitet. Därefter tycker jag att du ska prova dessa rostade lakritsmandlar.

Lakritsmandlar

200 g ekologisk sötmandel
2 dl kokande vatten
3 msk grovt salt
1,5 msk lakritspulver
havssalt

Sätt ugnen på 150 grader.

Skölj mandlarna så att de inte längre färgar vattnet. Häll det kokande vattnet i en skål med grovt salt och lakritspulver. Rör om så att det löses upp och häll i mandlarna. Låt dem dra i ca 30 minuter.

Sila av vätskan och fördela mandlarna på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite extra havssalt och lakritspulver efter smak (jag brukar ta lite i en tesil och strö över). Rosta mandlarna i ugnen i ca 20-25 minuter. Passa dem bara mot slutet så att de inte får för mycket färg. Förvara lakritsmandlarna i en burk med lock.

Hoppas det smakar!

Ännu mera lakrits

Det finns en hel del recept med lakrits här hos mig. Du kan skriva ’lakrits’ i sökrutan häruppe eller börja med att kolla in några favoriter i detta inlägg jag gjorde till lakritsens dag ett år. Javisst finns det även en dag för lakrits!

Ännu mera Blomster&Bakverk

Ännu mera av mig och mitt skapande hittar ni dagligen på Instagram  @anneliesblomsterochbakverk . Och min facebooksida finns här @blomsterochbakverk. Förresten, du har väl sett att min bok Blomster & bakverk nu finns ute i bokhandeln. Om du vill kan du självfallet beställa ett signerat exemplar direkt från mig. Läs mer här.

You Might Also Like

7 Kommentarer

 • Reply Emma T 21 december, 2016 at 21:58

  …jag är en av dem som påstår att lakrits inte är min grej… Kanske får ge det en ny chans :)

  • Reply Annelie Andersson 22 december, 2016 at 13:13

   Jamen se där! Då har jag utmanat dig ;) Man kan ju kalla det ett hälsosamt snacks, och DET borde ju passa dig <3 Kram.

 • Reply KRYDDIG CHEESECAKE MED SMAK AV SAFFRAN! - Grönt varje dag 22 december, 2016 at 22:12

  […] som är månadens gröna är ju jag, Annie, Lovisa, Åsa, Ulrica, Sylwia, Annelie, Nellie, Julia. Följ oss på Instagram, @manadensgrona och anslut dig till vår […]

 • Reply ulrica 23 december, 2016 at 08:45

  Jag är en av dem som hävdar stort att lakrits inte är något jag tycker om.. dessvärre inte heller med lakritspulver. Jag bakar och fejar med det eländet för min älsklings skull som är en lakritsälskare av stora mått, men jag hoppar över :-).

  Jag hoppas att du idag får en toppen-födelsedag!!
  Varmaste kramar
  Ulrica

  • Reply Annelie Andersson 24 december, 2016 at 20:55

   Ja, man kanske inte kan omvända alla ;) Tusen tack för din hälsning och hoppas du får en riktigt fin jul. Kram från mig.

 • Reply Kryddig cheesecake med smak av saffran - Mat & Smak 15 februari, 2018 at 10:05

  […] som är månadens gröna är ju jag, Annie, Lovisa, Åsa, Ulrica, Sylwia, Annelie, Nellie, Julia. Följ oss på Instagram, @manadensgronaoch anslut dig till vår […]

 • Reply Kryddig cheesecake med smak av saffran - Grönt varje dag 26 augusti, 2018 at 10:21

  […] som är månadens gröna är ju jag, Annie, Lovisa, Åsa, Ulrica, Sylwia, Annelie, Nellie, Julia. Följ oss på Instagram, @manadensgronaoch anslut dig till vår […]

 • Lämna en kommentar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.