Jul Tillbehör

Gör din egen pepparkakskrydda

pepparkakskrydda

Pepparkakskrydda. En sådan trevlig blandning att alltid ha till hands i kryddlådan. Och speciellt så här års, såklart. Kan passa till både muffins, macarons, cupcakes. Och pepparkakor såklart. Eller att blanda i chiapuddingen. Kanske strö över yoghurten eller blanda i granolan. Eller varför inte blanda till en sats, fylla på en kryddburk och dekorera den lite fint. Finaste gå-bort-presenten.

Pepparkakskrydda (som ju säljs på påse) innehåller bara fyra ingredienser och blandas till lätt som en plätt. Det enda du behöver är kanel, kardemumma, nejlika och ingefära. Om kardemumman ska vara hel eller malen är en smaksak, men jag som är lite av en kardemumma-fantast tycker såklart att inget går upp emot nystött sådan.

Krossa 1 msk hel kardemumma i en mortel. Blanda samman med 2 msk malen kanel, 1 msk malen nejlika och 2 msk malen ingefära. Fyll en torr och ren kryddburk eller fin liten flaska med kryddblandningen. Färdigt!

Lätt som en plätt. Och jättegott. Både doft och smak. Imorgon bjuder jag på ett lättbakat recept som innehåller just pepparkakskrydda. En julig variant av en klassisk småkaka. Välkommen att kika in igen då♥

You Might Also Like

No Comments

 • Reply Karin A 14 december, 2013 at 21:13

  Vilka otroligt läckra bilder! :) Måste testa att krydda chiapuddingen med pepparkakskrydda. Tack för inspirationen!

  Kram Karin

  • Reply annelie 14 december, 2013 at 21:27

   Tack snälla! Att de fina orden kommer från dig betyder extra mycket. Ja, testa det. Och så är det gott att lägga på lite clementinklyftor :) Tack själv och stor kram.

 • Reply Lotta 15 december, 2013 at 00:43

  Fantastiskt vackert! Har tittat länge och njutit.

  Doft och smak nu till julen tycker jag extra mycket om.

  Ha en skön helg!

  Lotta

  • Reply annelie 20 december, 2013 at 14:58

   Tack fina Lotta för värmande ord.Må bäst!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.