Tillbehör

Coleslaw – rackarns god nyttighet

 
Coleslaw, jösses vad gott det är. Äter till allt. Vitkålen är fantastisk just nu och alla kålväxter innehåller massvis med mineraler och vitaminer. De är även bra för immunförsvaret, renar kroppen och är bra för magen. Just vitkål ska vara bra för tarmfloran då den är proppfylld med nyttiga bakterier (probiotika). Jag som med anledning av min rosacea (se tidigare inlägg här) arbetar på att höja saltsyrenivån i magen och få en balanserad tarmflora äter olika tillskott men det känns bra att fylla på med goda bakterier genom maten också. Andra livsmedel som tillför bra probiotika är bland annat psylliumfrö, linfrö, vitlök, gul lök, jordärtskocka, sparris, bananer, yoghurt. Är du nyfiken och vill läsa mer kan du göra det här
 
Hur rör man ihop sig en skål med coleslaw då? Jo, halvera vitkålen och stöd den med roten mot magen. Ta en osthyvel och hyvla tunt direkt ner i en skål (ca 200 g). Eller ta en mandolin om det finns en sådan i köksskåpet. Skala och riv en morot. Blanda ihop med vitkålen. Vi tycker det är gott att ha i en bit hackad rödlök också, men det är en smaksak. Sen tillsätter du 3/4 dl majonnäs (riktigt god eller hemmagjord), 2-3 msk creme fraiche, 1,5 tsk dijonsenap och så lite salt. Blanda samman och låt gärna stå en stund innan servering. Håller sig bra i kylen ett par dagar. Om det räcker och blir över vill säga.
 
Smaklig spis.

Coleslaw, what a yummy salad. Goes with anything. The white cabbage is so good right now and all cole crops are packed with both vitamins and minerals. They are also good for your immune system, has natural cleansing properties and provides healthy probiotic support for your digestive system. Other examples on probiotic-rich foods are psyllium, flaxseed, garlic, onion, asparagus, banana and yoghurt. How to do your own coleslaw then? Thinly slice the cabbage into a bowl. Using a mandoline helps. Grate a carrot and mix with the cabbage. We also add some red onion, but that’s optional. Then you add 5 tbsp mayonnaise, 2-3 tbsp sour cream or yoghurt, 1,5 tsp of Dijon mustard and some salt. Mix and combine with the cabbage and carrot. Will keep in the fridge for a couple of days. If it will last that long!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Maria 4 september, 2013 at 16:08

    Hej Annelie!

    Jag skulle gärna vilja bjuda in dig till ett bloggevent, skulle du vilja ta kontakt med mig via mail?

    Hälsningar Maria

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.