Maträtter Tillbehör

En titt ner i rabatten och gröna skålen

6 mars, 2014
 
DAG 6  #tittarner
 
Temat för dagens bild i fotoutmaningen jag är med i (och har skrivit om tidigare) är TITTAR NER och jag fångade ovan vårglädje imorse när jag fick fem minuter över innan det var dags att gå till bussen. Jag älskar att gå en morgon- eller kvällsrunda i min trädgård. Att njuta. Att spana efter nytt. Framför allt på våren är det som att gå en skattjakt efter nya fynd. Tänk på det, att inte bara se upp utan även att titta ner. Borsta undan lite trötta löv och njut av att se växtkraften.
 
 
Något annat jag tittar ner i idag är en skål med den härligaste av sallader. En broccolisallad med granatäpplen och russin. Receptet är hämtat från nya kokboken Green Kitchen Stories som jag ju skrev om för inte så länge sedan. Nu finns den äntligen att köpa och jag hittade detta och flera andra av deras recept här – en hel veckomeny med vegetarisk mat för god hälsa och mindre klimatpåverkan. Och ja, varför inte. En rätt om dagen under Earth Hour-veckan. Och så tända ljus och mys under den släckta timmen.

 

Broccolisallad, 4 personer
Och använd gärna ekologiska råvaror

2 färska broccolihuvuden
1 liten rödlök, finhackad
1 granatäpple, kärnorna
150 g (2,5 dl) russin
75 g (1,25 dl) solrosfrön, rostade 
2,5 dl naturell yoghurt
0,5 tsk havssalt
Svartpeppar, nymald

Lossa broccolibuketterna från stjälken och skär dem i mindre bitar. Putsa och dela stjälken på längden och skiva den tunt. Lägg broccolin i en skål tillsammans med finhackad rödlök, granatäpplekärnor, russin och solrosfrön. Blanda samman allt. Tillsätt yoghurt, salta och peppra. Rör om så allt täcks av yoghurten.

 
Så där. Tre bilder på samma tema, gott för både öga och gom.
Mycket nöje.

You Might Also Like

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.