Tillbehör

Osötat äppelmos, så gott!

Jag älskar äppelmos! Så himla gott att lägga en klick på gröten, blanda i yoghurten eller i mitt favoritrecept på overnight oats. Och bästa moset är såklart det man gör själv och allra helst på äpplen från sin egen trädgård. Den lyxen har förstås inte alla, men det finns finfina svenska äpplen i butik just nu och om grannens fruktträd dignar av mogna äpplen kanske du kan fråga om du får plocka en kasse.

Äpplen och äppelmos

Det godaste moset är det osötade, tycker jag. Så att det verkligen smakar äpple. Och enkelt är det också. Jag använder en äppelklyftare (kan även kallas äppeldelare) som jag trycker över äpplet, tjoff säger det så är äpplet i bitar och kärnhuset borta. Skalet skär jag bort med en liten kniv och om det behövs delar jag klyftan. I med allt i en gryta och tillsätt bara lite vatten. Låt det koka tills klyftorna mjuknat och för min del får det gärna finnas bitar kvar men man också köra det sista med en stavmixer. Moset fördelar jag sedan i små burkar och fryser in. Eftersom det varken innehåller socker eller konserveringsmedel passar det bäst att frysa och i små portioner som tas fram allt efter behov. Enkelt och gott, det gillar jag ♥

Om du inspireras av Blomster&Bakverk skulle jag bli väldigt glad om du vill lägga din röst på mig. Är finalist i Matbloggsprisets Folkets Val som avgörs genom omröstning, som sker på facebook och senast den 19/10. Klicka här, se till att du är på sidan där det står Blomster&Bakverk. Rösta genom att trycka på ‘Gilla’ eller ‘Like’. Plättlätt. Tusen tack för ditt stöd! 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.