Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot
  • Hem
  • Recept
    • Baktips
    • Bakverk
    • Bröd
    • Dessert
    • Dryck
    • Frukost
    • Glutenfritt
    • Maträtter
    • Sött-utan-socker
    • Tillbehör
    • Vegetariskt
  • Blomster
    • Blomsterpill
    • Min blomstervärld
    • Moodboard från trädgården
  • Butik
  • Portfolio
  • Anlita mig
  • Annelie
    • Personligt
    • Kalendarium 2023
    • Mina böcker
    • Instagram
    • Integritetspolicy
  • Hem
  • Recept
    • Baktips
    • Bakverk
    • Bröd
    • Dessert
    • Dryck
    • Frukost
    • Glutenfritt
    • Maträtter
    • Sött-utan-socker
    • Tillbehör
    • Vegetariskt
  • Blomster
    • Blomsterpill
    • Min blomstervärld
    • Moodboard från trädgården
  • Butik
  • Portfolio
  • Anlita mig
  • Annelie
    • Personligt
    • Kalendarium 2023
    • Mina böcker
    • Instagram
    • Integritetspolicy
0

Bakverk

  • Smulpajsrutor med zucchini (falsk äppelpaj)

  • Zucchinimuffins

  • Choklad- och zucchinikaka i långpanna

  • Havreflarn, ännu en klassiker utan gluten

  • Rabarber- och jordgubbsmoussetårta

  • Rabarberkladdkaka med fläderpannacotta

  • Korintkakor, en klassiker på kakfatet

  • Browniekakor med lakrits & flingsalt

  • Citron- och marängpaj

  • Äppelkaka med hyvlat smör

  • Mazariner på klassiskt vis

  • Bondkakor, en klassiker på kakfatet

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 15
  • →
FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM @anneliesblomsterochbakverk
Open
Glutenfria zucchinifrallor, ni var några som frågade efter det. Och nu så!
 
Jag vispar ihop kallt vatten med honung, olja och äppelcidervinäger. Tillsätter grovt riven zucchini och sen ner med alla torra ingredienser. Här använder jag durra- och fullkornsrismjöl. För extra fluffiga frallor använder jag tapiokamjöl och bara ett par matskedar finmalda psylliumfröskal.
 
När stålvispen inte längre orkar går jag över till slickepott och arbetar ihop det sista. Som du ser är smeten nu en helt fast och knådbar deg. Jag väger degen, delar på 12, och väger upp alla delar. Sen rundriver jag frallorna med lätt fuktad hand och lägger på plåt. Plattar till lite och så har jag på pumpakärnor.
 
Sen får frallorna vila under duk i ca 1,5 timme. Då ska ugnen vara riktigt varm, 250 grader, och så gräddar jag bröden i ca 30 minuter. Sen måste de vila på galler utan duk i minst 5-6 timmar innan du skär i dem. Jag bakade frallorna i fredags och de är fortfarande saftiga och goda. Hoppas att det smakar!
 
Receptet finns på blomsterochbakverk.se i kategorin Glutenfritt. En direktlänk finns också via linktree-länken högst upp på @anneliesblomsterochbakverk
Open
HELT UPPÅT VÄGGARNA Det är något av en svindlande tanke att ni nu är så många som har min fotokonst på era väggar. Ödmjukt stolt, glad och tacksam. 

Här är några av printarna jag nyligen haft äran att leverera. Jag blir så glad när ni skickar mig en bildhälsning från er vägg.

NÄSTA UTSTÄLLNING 30/9-1/10 är @konstiroslagen Roslagens konstrunda med öppna ateljéer hos ett 30-tal jurybedömda konstnärer. Vårt uterum i trädgården, som ofta fungerar som min studio, blir på nytt utställningslokal för två dagar. Varmt välkomna.

Alla mina bilder printas i Sverige på finaste matta papperet av @grafifotoab
Open
Att ha rivet äpple i bröddegen bidrar med både sötma och saftighet. Ett bra sätt att ta tillvara fallfrukten också. 

Jag bakar mitt äppelbröd med dinkel, havre, pumpa- och solroskärnor. Både havre och dinkel är mjölsorter som jag tycker om att baka med. Det går bra att använda bara siktat dinkel eller att ersätta det rakt av med vetemjöl. Fullkornsdinkel kan du ersätta med grahamsmjöl. 

Recept på blomsterochbakverk.se eller via linktree-länken högst upp på @blomsterochbakverk.se Hoppas det smakar!
Open
Luta dig tillbaka en minut och låt mig ta dig med till Carolas @giselleandpoppies fantastiska odling. Här kan man slå sig ner för samtal och fika i ett hav av blomster och ätbart. Konditor Ylva @ylvasbakverkstad har bakat de goda bakverken och odlingen ligger en kort promenad bakom Görvälns Slott @gorvalnsslott_boutiquehotel Följ skyltarna mot Trädgårdsmästarvillan.
 
På kort tid har Carola skapat en oas som får axlarna att sjunka och hjärtat att bulta. Såklart att floristens fingertoppskänsla märks i varje detalj. På fredagar september ut (minst) mellan klockan 14 och 16 är man välkommen. Du kan tacka mig efteråt. Och du, om du inte har möjlighet att åka hit, då kan du tacka mig nu. 

Tack Carola @giselleandpoppies för all inspiration och den hjärtefina stunden. Bilden på mig och Carola är tagen av vännen @agnetabuccellato som gjorde mig sällskap den här dagen.
Open
Overnight oats är precis vad det blir direktöversatt från engelska. Havre som stått över natt. Alltså en slags kall gröt där havregryn röra ihop med bland annat vätska och kryddor och sedan får stå och svälla över natt i kylen. Det som jag brukar kalla frukost på burk och som är så himla smidigt. Bara att plocka fram sin burk på morgonen och eventuellt toppa den med något extra. Snabbt fixat. Och gott!

Här med päron och receptet finns på blomsterochbakverk.se eller via linktree-länken högst upp på @anneliesblomsterochbakverk
Open
Bakom kulisserna och erbjudande på mina böcker 🌻För två år sedan hade jag så här roligt på jobbet! Tillsammans med @kategaborphotography och @jennyguerreroofficial togs en radda porträttbilder på mig till min andra bok Baka & ta tillvara. Olika bilder till varje årstid. Så himla roligt att jobba och skapa tillsammans. 

🌻 Just nu har @bokus_com kampanjpriser på en massa härliga kokböcker. Det har nog aldrig varit ett så bra pris på mina böcker. Passa på att köpa hem som present eller julklapp. Lägger länkar i stories. Gäller t o m 8 oktober. 🌻
Open
Skördas det äpplen hemma? 🍎 Då kanske dessa små munsbitar kan passa. Mandelmassa vispas med smör, ägg och lite mandelmjöl. Sen kryddar jag smeten med kardemumma och vänder äppelbitarna i lite kanel. Så saftiga och goda! 🍎 Går utmärkt att frysa. 

Receptet på ’mandelmassekakor med äpple’ finns på blomsterochbakverk.se Genväg via linktree-länken högst upp på @anneliesblomsterochbakverk
Open
Plommon 🌿 När vi flyttade in fanns här ett plommonträd som gav oss fin skörd i ett par år. Sen gav det tyvärr upp. Hemma hos mamma och pappa hade vi samma sort, Victoria, som jag tycker är så gott. Det har blivit mycket marmelad och plommonkaka genom året. Utmaningen med plommon är mycket skörd (om man har tur) på kort tid. Men gott är det!

Om du skriver ’plommon’ i sökrutan på blomsterochbakverk.se får du upp recept på både en kompott och ugnsbakade plommon.

Blomster & Bakverk

  • Hem
  • Recept
  • Blomster
  • Butik
  • Leverans- och köpvillkor
  • Portfolio
  • Anlita mig
  • Annelie
  • Integritetspolicy

Bli min brevkompis!

Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration. Skriv upp dig på min mailinglista här.
Javisst finns det kakor även på denna webbplats. Genom att gå vidare godkänner du användningen av cookies.OkNejLäs mer