Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot
  • Hem
  • Recept
    • Baktips
    • Bakverk
    • Bröd
    • Dessert
    • Dryck
    • Frukost
    • Glutenfritt
    • Maträtter
    • Sött-utan-socker
    • Tillbehör
    • Vegetariskt
  • Blomster
    • Blomsterpill
    • Min blomstervärld
    • Moodboard från trädgården
  • Butik
  • Portfolio
  • Anlita mig
  • Annelie
    • Personligt
    • Kalendarium 2023
    • Mina böcker
    • Instagram
    • Integritetspolicy
  • Hem
  • Recept
    • Baktips
    • Bakverk
    • Bröd
    • Dessert
    • Dryck
    • Frukost
    • Glutenfritt
    • Maträtter
    • Sött-utan-socker
    • Tillbehör
    • Vegetariskt
  • Blomster
    • Blomsterpill
    • Min blomstervärld
    • Moodboard från trädgården
  • Butik
  • Portfolio
  • Anlita mig
  • Annelie
    • Personligt
    • Kalendarium 2023
    • Mina böcker
    • Instagram
    • Integritetspolicy
0

Bröd

  • My teff bread – recipe in English

  • Mitt Teffbröd – det godaste glutenfria bröd jag ätit

  • Paleobrödet med ny twist

  • Sesamknäcke – hur gott som helst!

  • Fröknäcket. Det kom, det åts, det segrade.

  • Nybakat till frukost

  • ←
  • 1
  • …
  • 4
  • 5
  • 6
FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM @anneliesblomsterochbakverk
Open
Reklam för @irishantverk När jag bakar bröd är det ett par saker som gör bakningen lite roligare. Några drag med bakborsten för fin struktur på brödet eller borsta rent bakbordet. Och så brödsnittkniven, för fina mönster eller som här, symbolen för Iris Hantverk. Det är också hos Iris Hantverk som du hittar bakborsten.
Open
Mazarinkaka ändå, så otroligt gott 💙 Jag gör min på mandelmassa och mandelmjöl. Nöjer mig med sockret som finns i mandelmassan men går loss med kardemumma och lite rivet citronskal. Naturligt glutenfritt och jättegott. Hoppas det smakar!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Receptet finns på blomsterochbakverk.se Skriv mazarinkaka i sökrutan. Direktlänk via länkarna högst upp på @anneliesblomsterochbakverk
Open
’Blomstertid’ kallar jag min utställning under helgens @konstiroslagen En jurybedömd konstrunda där vi konstnärer bjuder hem dig till platsen där skapandet sker. 

Jag kommer att fylla uterummets väggar med motiv som skapats här inne. (Bläddra för några gamla bilder och klipp från bakom kulisserna.)

Självfallet kommer allt inramat att vara till salu. Liksom ett urval fine art prints, mina böcker och en helt ny kollektion av kort.

Det är också det fina med konstrundan. Att du kan komma hem med ett unikt hantverk. Och att vi får möta dig i vårt arbete. Jag hoppas kunna bjuda dig på en upplevelse när du kliver in i min ’blomstertid’.
Open
Äpplets dag idag 🍎 Det finns en massa gott att baka med äpple på blomsterochbakverk.se Bröd och bakverk, både med och utan gluten. Skriv äpple i sökrutan och botanisera. Eller fråga mig om det är något du undrar över. Här ovan ett urval, bara att bläddra.
Open
Livets vägar ändå 💛 Innan jag själv tog steget att söka till @konstiroslagen var jag besökare under flera år. Åkte framför allt till keramiker och hittade snart mina favoriter som jag gärna besökte varje år.

När jag skulle göra min första bok insåg jag att en strategi behövdes för vilken rekvisita jag kunde använda. Då fick jag den genialiska idén att fråga de keramiker för vilkas verk mitt hjärta bultade lite extra om de kunde tänka sig att låna ut sin keramik. Jag ville ha tre olika formspråk för att få en variation i bilderna. Och tänka sig att de alla tackade JA! 💛 Samtliga bilder här ovan är från mina böcker #blomsterochbakverkboken och #bakaochtatillvaraboken 

Jag är så tacksam för Susanne @drejat.se (nr 25 på kartan), Åsa @kvarnstuganslillaatelje (nr 18 på kartan) och Åsa @asaannakarin (nr 15 på kartan). Kan varmt rekommendera ett besök hos dem alla tre under helgen 30/9-1/10. Snart dags att planera din runda, jag är nr 5 på kartan som kan laddas ner från www.konstiroslagen.se
Open
Hörrni, ni missar väl inte livets godaste päronpaj? 🍐 Går lika fint att göra på äpple. Passar finfint nu när det är säsong. Pajskalet är glutenfritt, men du kan ta ditt recept om du hellre vill baka med gluten. Päronen kokas till en god kompott. Pajskalet fylls sedan med både kompott och tunt skivad frukt. Så, så gott! 🍐

🍐 Bjöd på den här pajen första gången jag var med i Nyhetsmorgon för två år sedan. Steffo utbrast att det smakade som det godaste i en semla 😍 och all paj försvann i ett nafs när kamerorna stängts av. 

Den här pajen blir alltid lika omtyckt, ni måste prova! Recept just nu på startsidan på blomsterochbakverk.se Annars via linktree-länken högst upp på @anneliesblomsterochbakverk Hoppas det smakar!
Open
Hej fredag med reklam för eget 🌻 Jag babblar på lite om mina böcker för dig som vill veta mer eller ha lite fredagsunderhållning. Fråga om du undrar över något!

Och du, missa för allt i världen inte att @bokus_com har en höstkampanj t o m 8 oktober. Så här bra pris har det nog aldrig varit på mina böcker. Direktlänkar finns via linktree-länken högst upp på @anneliesblomsterochbakverk
Open
Ibland längtar jag efter bröd med tuggmotstånd. Då är fröbröden perfekta. Passar dig som äter glutenfritt eller en kost utan mjölk, ägg och socker. Jag som inte håller mig till en strikt kost tillsätter gärna en näve russin, kakao nibs eller ibland mörk choklad. Det lite bittra som både kakao nibs och mörk choklad tillför blir riktigt gott.

Brödet är ganska så mättande och jag brukar dela det och äta med ett gott pålägg. Förvaras gärna svalt. Håller i en vecka men kan också frysas.

Receptet finns på blomsterochbakverk.se (sök på fröbröd) och via linktree-länken högst upp på @anneliesblomsterochbakverk

Blomster & Bakverk

  • Hem
  • Recept
  • Blomster
  • Butik
  • Leverans- och köpvillkor
  • Portfolio
  • Anlita mig
  • Annelie
  • Integritetspolicy

Bli min brevkompis!

Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
Javisst finns det kakor även på denna webbplats. Genom att gå vidare godkänner du användningen av cookies.OkNejLäs mer