Rostad mandelmassa och kaffeglass

5 augusti, 2018
kaffeglass med rostad mandelmassa

Måste bara påminna er om denna goda kaffeglass liksom upptäckten att strössla med rostad mandelmassa. Att det blir en del glass denna rekordvarma sommar är ett som är säkert. Den hemmagjorda är såklart allra godast och du behöver inte äga en glassmaskin för att njuta av bästa glassen. Receptet består dessutom bara av 3 ingredienser och är lätt som en plätt.

kaffeglass

Kaffeglass

Det här sättet att göra glass på har jag skrivit om tidigare, då med smak av blåbär och jordgubbe. Det enda du behöver är vispgrädde, en burk kondenserad mjölk och så då någon form av smaksättning. Vår familj är som sagt lite kaffetokiga så kaffeglass njuter vi gärna av. Receptet hittar du här; Kaffeglass på enklaste sätt.

kaffeglass med rostad mandelmassa

Rostad mandelmassa

Men det jag också vill tipsa er om är det allra godaste av strössel. Rostad mandelmassa. Har du smakat? Ja, man bör väl förstås tycka om mandel och mandelmassa. Det gör jag. Att riva den grovt över en bakpappersklädd plåt och sedan sätta in den i 4-5 minuter i 225 grader varm ugn gör att du får ett fantastiskt gott strössel. Passar finfint till glass. Blir sådär härligt crunchigt. Och man kan göra en stor sats och förvara i burk med lock och ta fram närhelst man vill strössla till det lite.

kaffeglass med rostad mandelmassa

Nu även på film

Förresten så har jag provat en ny grej på Instagram. Man kan lägga upp små filmer i en egen kanal, IGTV, som du hittar på profilsidan. Mig hittar du här @anneliesblomsterochbakverk och jag spelade in en mycket enkel film när jag gjorde kaffeglassen. Mest för att testa på något nytt. Vill du kika finns filmen här: Kaffeglass På samma kanal finns även en liten film när jag gör min svalkande mangosorbet. Mycket nöje!

Se nu till att göra lite glass att ha i frysen till solvarma dagar. Och strössla gärna till det goda så att det blir ännu godare.

Det här får också bli veckans bidrag till hashtaggen #söndagsstilleben på Instagram. Klicka dig gärna vidare och njut av allt det söndagsvackra.

Skriv gärna en rad

Skicka din kommentar

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration. Skriv upp dig på min mailinglista här.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?