Septembers färger i min trädgård

29 september, 2019
septembers färger

Septembers färger

Septembers färger i min trädgård är en härlig blandning av murrigt och färgstarkt. Här samsas solrosor och rudbeckia med vipphortensia, kärleksört, alunrot, vitlysing, vingad benved, fläderbär och japansk lönn samt humlekottar och höstsilverax. Vi har haft ett par frostnätter och den ståtliga dahlian gav upp efter den andra kalla natten. Men solrosorna blommar på och jag hoppas så att alla knoppar orkar spricka ut lite till. Jag tror att jag fått med allt som är i bild.  Sen finns det förstås lite mer här utanför i det gröna rummet men detta fick rymmas i septembers moodboard från trädgården.

solrosor double sunking

Den här fluffiga och vansinnigt vackra solrosen vill jag ha i min trädgård varje år från och med nu. Den heter ’Double Sunking’ och kommer från Nelson Garden. Mina solrosor försåddes inne och sattes ut intill luktärterna. Det i sin tur medförde att hönsgödslet som luktärterna får spreds till solrosorna som blev så fantastiskt stora och kraftiga. Tyvärr var jag lite sen med sådden så blomningstiden kom lite väl nära inpå första frosten men vi får se hur länge till vi får njuta av dessa skönheter. De andra solrosorna jag sådde var en mix av ljusgult, knallgult och vackert rostfärgat.

höstsilverax brunette

höstsilverax brunette

Jag vill till sist lyfta fram den fantastiska perennen höstsilverax ’Brunette’. Den är vackert mörkbladig och i september kommer höga stjälkar där knopparna sitter som pärlor på rad. När blommorna slår ut är de vita och rosa och omges av en tung doft som brukar liknas med smultron eller schersmin. De blommar tills frosten tar dem men ställningarna bildar en vacker silhuett resten av året. En kär favorit i min trädgård.

Moodboards med trädgårdens färger

Varje månad skapar jag ett moodboard från min trädgård och publicerar det här och på Instagram. Det är så roligt att ni nu är flera som är med och skapar blomstrande moodboards. Ju fler desto roligare och mer inspirerande. Tagga dina bilder på Instagram med #moodboardfrånträdgården så hittar vi till varandra. Vill man inte vara med kan man bara njuta av det som är i säsong och av variationen och inspirationen.

Ännu mera moodboards

Om du är nyfiken på tidigare moodboards från min trädgård, så finns de samlade här.

Ännu mera Blomster&Bakverk

Varmt välkommen att också följa mig på Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk.

Skriv gärna en rad

Skicka din kommentar

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?