Smoothie som ger skön grön start på dagen

15 augusti, 2018
grön smoothie

När temperaturen ute sjönk blev jag inspirerad till att börja dagen med en smoothie igen. Den sköna sommaren har bestått av långa utefrukostar med ett par koppar kaffe och antingen en god smörgås eller havreyoghurt med färska bär och granola. Det har liksom varit en lagom ansträngning att få till i värmen.

Grön och god smoothie

Imorse fick jag så en längtan efter grönt. Vi hade ett fint knippe svensk ekologisk grönkål i kylen så jag slängde ner två stora blad i mixern. Därefter blev det vad som fanns hemma. Ett grönt äpple, en liten avokado, en näve fryst mango, ett par matskedar pumpafrön och till sist vatten. Det blev nog ett par deciliter men jag brukar fylla på tills konsistensen blir lagom beroende på om jag tänkt dricka min smoothie eller äta den som smoothie i en skål.

I en smoothie kan man ju blanda ner precis det man tycker om, men prova gärna att ta med nya sorter. Var lite nyfiken och prova att lägga till grönsaker. Själv använder jag gärna bladspenat, grönkål, stjälkselleri och ibland morot eller rödbeta. Här kan man boosta med näring och ändå få det att smaka riktigt gott. Tänk på att hålla dig till samma färgskala. Blandar du hejvilt kan smoothien bli brun och det ser tyvärr inte så aptitligt ut.

Morgonens gröna härlighet toppades till sist med daggvåta blåbär från trädgården och lite mortlade pistagekärnor. Mest för att det skulle se trevligt ut på bild. Och så lite blomster på det. En mycket fin start på dagen!

Mer inspiration

Vill du ha mer inspiration kan du skriva smoothie uppe i sökrutan. Eller gå vidare till kategorin Frukost för en blandning av smoothies, granola, gröt och annat gott att börja dagen med. Och du har väl inte missat min egna hashtagg #anneliesfrukost på Instagram. Mycket nöje!

Skriv gärna en rad

Lämna den första kommentaren

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?