Söndagsbilden

En värmande höstdag

7 oktober, 2018
rött te höstdag

En kopp värmande rött te denna vackra höstdag var precis vad jag behövde. Trodde att jag skulle hinna så mycket mer men vissa dagar har då förmågan att passera fortare än andra. Det har varit Konst i Roslagen här i Österåker hela helgen och jag hann åtminstone med besök hos två av mina favorit-keramiker, Åsa och Åsa. Det är väldigt fint det där, att åka runt till konstnärer och deras ateljéer, verkstäder eller hem. I bästa fall följer något med hem men den stora behållningen är att njuta av konsten och mötet.

Något annat jag njutit av idag är solskenet och de fantastiskt vackra höstfärger som naturen bjuder oss just nu. Här hemma i trädgården plockade jag in blad från japansk lönn, rödbladig smällspirea, vit skogsaster, vingbenved ’Compactus’, flikbladig murgröna, njurvinda, höstsilverax och ett par till vars namn jag just nu inte kan framkalla från växtminnet. Och så några klasar fläderbär och en liten vit prydnadspumpa. Detta får bli mitt söndagsstilleben denna höstdag.

Ännu mera Blomster&Bakverk

För ännu mera Blomster&Bakverk är du välkommen att följa mig på Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk.

You Might Also Like

3 Kommentarer

  • Reply Söndag – Samling 7 oktober, 2018 at 22:41

    […] allt känns oklart och ineffektivt. Glömmer det för en stund och tittar stället till Åsas och Annelies söndagsstilleben. Mitt eget innehåller återigen djur, det verkar ju nästan alltid göra det, av […]

  • Reply Wilda 13 oktober, 2018 at 19:18

    Åh milda makter vad vackert. Så mycket känsla att det går in under huden <3

  • Lämna en kommentar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.