Söndagsbilden Tips

För morgonkopp och kvällste, söndagsstilleben (28)

åsa olofsson keramik

Min morgonkopp har varit en kär sådan ända sedan jag köpte den på julmarknaden hemmavid för några år sedan. Nu sedan en tid tillbaka har jag även tillhörande kopp för kvällste i mitt skåp. Och det är jag så glad för.

Åsa Olofsson, keramiker i Roslagen

Lokala keramikern Åsa Olofsson upptäckte jag i samband med en utställning på Länsmansgården/Österåkers Konsthall för många år sedan och gav då bort de personliga muggarna i present till goda vänner. Och så kom det sig att vi sågs där på julmarknaden, där Åsa sålde sin keramik och jag sålde bröd och kakor från mitt dåvarande lilla hemmabageri. Sen har vi hittat varandra på sociala medier och nyligen besökte jag Åsas lilla verkstad och kunde komplettera med ännu en favoritmugg. Jag som älskar stora koppar, för mig passar denna så fint i handen.

åsa olofsson keramik

Och så älskar jag Åsas formspråk. I princip allt hon gör slår an något i hjärtetrakten. Åsa säger själv att hon inspireras mycket av naturen i Roslagen. Och så har hon slutat försöka svara på vad det är för figurer på föremålen. Det överlåter hon till dig som betraktare att bestämma.

Det här att handla unika föremål från små lokala hantverkare och entreprenörer är något jag gärna slår ett extra slag för. Så veckans söndagsstilleben blir den härliga keramiken från Åsa i Roslagen. Här kan du följa Åsa på instagram @asaannakarin och här kan du läsa mer om Åsa och se lite mer av hennes föremål. Befinner du dig på Gotland kan du ha tur och hitta Åsas keramik på Etelhems Krukmakeri. Hoppas du njutit av både ögongodis och din söndag.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Rost och rädisor 16 juli, 2017 at 19:34

  Så otroligt läckra muggar! Gör hon dem fortfarande? Har hon nån hemsida?
  /Anette

  • Reply Annelie Andersson 16 juli, 2017 at 19:44

   Visst är de ljuvliga! Och visst gör hon dem och skickar även med post. Om du klickar in på Åsas insta finns där en e-postadress. Maila henne så går det säkert att lösa. Tänk på att det är semestertider bara :)

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.