Min blomstervärld Söndagsbilden

Höstens färger, dofter och smaker

9 september, 2018
Höstens färger stilleben

Höstens känslor

Höstens dofter ger sig tillkänna. Naturen börjar skifta färg. Och det smakar skördefest i form av äpplen, nypon, päron, björnbär, rödbetor, bönor, kronärtskocka och allt som ni har där hemma i era trädgårdar och gröna land. Jag älskar hösten och allt vad den har med sig. Även ett höstregn kan vara befriande.

Mycket av allt det där som jag tycker om med hösten plockade jag ihop och skapade höstens första stilleben.

solrosor

En bukett sol!

Tidigare i veckan hamnade jag i ett solrosfält. Åkte dit precis innan solens nedgång och var strax ensam där. Bara kameran som sällskap. Plockade med mig ett helt fång av dessa soliga skönheter.

solrosor

solrosor

Det fina med detta solrosfält är att det sedan några år tillbaka planteras och sköts av Hakunge Säteri (Vallentuna). Det är självplock och solrosorna kostar 5 kronor styck. Alla pengar går oavkortat till Cancerfonden. Så himla fint. Visade mina bilder från kvällen på Instagram och fick flera av er att åka dit och plocka. Det gör mig så glad.

höstens stilleben låda

Hösten i en låda

Av alla finheter och godsaker jag plockade på min runda i kvarteren där jag bor så skapades både ett stilleben och denna höstlåda. Tänk ändå om man kunde spara höstens allra vackraste beståndsdelar så här i en låda. Och tänk att allt detta går att plocka gratis där vi bor. Det är fint.

Och har man inte möjlighet eller intresse att odla själv finns det ofta fina självplock eller friland i ens närhet där man kan få med sig hem närodlade, obekämpade godsaker uppdrivna med kärlek. Det är också fint.

You Might Also Like

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.