Söndagsbilden

Kronärtskocka och gråpäron. Och en laxpasta i repris.

2 september, 2018
kronärtskocka och gråpäron

Kronärtskocka och gråpäron. Det låter nästan lite poetiskt. Kunde vara titeln på en kokbok eller roman kanske. Det är i alla fall två råvaror som fick följa med hem från mataffären i veckan. En viss nyfikenhet på kronärtskockan fanns och vi köpte hem ett par för att koka och avnjuta med smör.

Har ett kärt minne från högstadiet när vår lärare i franska introducerade en del delikatesser för oss. Det här var en av dem och jag minns att vi också bakade en julstubbe. Så härligt det är när en språklärare skickar med sina elever mer än bara grammatik och glosor.

Nu var det hursomhelst länge sedan jag åt av denna skönhet. För visst är väl kronärtskocka oerhört vacker! Kan det vara vackraste grönsaken som finns kanske?

kronärtskocka och gråpäron

Kronärtskocka och en vardagsrätt i repris

Kokade kronärtskockan i saltat vatten tillsammans med citronskivor tills det gick att lossa ett blad. Sedan lät vi den rinna av och svalna. Nu gick delikatessen inte riktigt hem och jag fick äta den själv. Men jag vet inte. Det är ganska mycket arbete och inte så mycket mat. Men visst kan det vara ett trevligt inslag bland flera rätter. Den inlagda marinerade som köps på burk är jag däremot väldigt förtjust i.

En rätt som innehåller just den ingrediensen är en återkommande favorit här hemma och jag har köpt hem allt som behövs för att laga denna enkla rätt i veckan. Här hittar du receptet på Bönpasta med lax, kapris och kronärtskocka. Snabblagat och gott!

Kronärtskockan får nog mest användas som vacker dekoration framöver. Och så tänkte jag att jag skulle vilja prova att sätta en i vas och låta den gå i blom. Det är så vackert!

Det här blir också mitt bidrag till hashtaggen #söndagsstilleben på Instagram den här veckan. Du följer mig här @anneliesblomsterochbakverk

You Might Also Like

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.