Söndagsbilden

Söndagsstilleben (33) Den eviga rabarbern

21 augusti, 2016

Rabarber är en sådan där primör som jag främst tänker på om våren, när de första knopparna tittar upp ur lerjorden och man kanske till och med ställt en svart hink över knölarna för att de ännu snabbare ska kika upp. Och så den där första biten paj som smakar så oerhört bra. Den första rabarbern gör jag gärna saft på, men utöver det blir det mest paj. Och så ger jag bort fång med rabarber eftersom vår planta blev så glad när vi delade den så att vi numera har till betydligt mer än husbehov. Ibland fryser jag in också men de där påsarna brukar ha en förmåga att ligga kvar i frysen ett helt år utan att jag tar hand om dem. Det blir liksom inte samma sak. Nåväl. Nu har rabarbern kommit en tredje omgång för säsongen och det är så fina stjälkar och inte en tillstymmelse till att smaka träigt. Så vi njuter. Ett nytt recept med en glutenfri deg har provats och självfallet kommer jag att dela receptet med er. Alldeles snart. Ska bara äta upp först …

Ännu fler söndagsstilleben hittar du hos Emma, Åsa och här.

 

You Might Also Like

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.