Söndagsbilden

Söndagsstilleben (46) Adventslängtan

20 november, 2016
stilleben jul doft smak

Flera har i veckan talat om att de känner sig lite tagna på sängen i år. Att det redan nästa helg är första advent och att kalenderns blad vänts lite för snabbt för att man ska hänga med. Jag kan lite känna igen känslan. Tänker att det kanske har att göra med att vi fick en så lång sensommarhöst att vi inte riktigt hann ställa om. Å andra sidan var det ju en fantastiskt fin upplevelse och som vi njöt av de där dagarna och att man länge, länge kunde gå ut i trädgården och plocka sig blomster. Som vanligt kom vintern med besked och här i våra trakter blev det värsta snökaoset på etthundraelva år och ändå var det så vackert. Nu har det mesta av snön smält bort för oss men jag önskar mig verkligen en vit vinter och jul. Mycket hellre än detta slask och blask har jag lagom med minusgrader och vackert vitt som lyser upp tillvaron.

Men nu när advent ändå närmar sig och jag ser att grannarna redan bytt till julgardiner och hängt upp julstjärnor så väcks där en längtan. En adventslängtan. Till en början längtan till julens smaker och dofter. Så dagens stilleben blir en illustration av min adventslängtan.

Njut er söndag, och tack för att ni tittar in.

Som vanligt finns fler söndagsstilleben att njuta av på instagram under hashtag #söndagsstilleben eller #mystillsundaycompetition Följ mig gärna på instagram där jag heter @anneliesblomsterochbakverk Och så vet du väl att bloggen även har en facebooksida som du kan följa här: @blomsterochbakverk

You Might Also Like

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.