Söndagsbilden

Söndagsstilleben (47) Första advent och julförväntan

27 november, 2016

Första advent. Redan. Igår gjorde vi fint här hemma. Upp med ljusslingor ute, putsa av några fönster lite lätt, fram med ljusstakar och stjärnor. Och dessutom hade vi förmånen att ha världens godaste pepparkaksdeg liggande i kylen så doften av pepparkaksbak lade sig över hemmet sen eftermiddag. Världens godaste pepparkaksdeg görs av min mamma. Har ännu inte smakat någon pepparkaka som smakar lika bra och så känns det fantastiskt att baka pepparkakor på en deg som man vet bara innehåller gott. Tack, mamma ♥

Apropå adventsförväntan så är det ju inte bara glitter, nybakat, tindrande ögon och tända ljus. Min vän Helene har skrivit så klokt om den här tiden som för många är den stressigaste månaden på året. Vad behöver jag göra och vad kan jag släppa taget om, vad kan jag be om hjälp med och vad vill jag ha mer av? Läs Helenes krönika här.

Mitt söndagsstilleben idag blir en bild av julstämning som jag tog förra helgen eftersom jag ska iväg och umgås med goda vänner hela långa dagen och kvällen. Bilden är del av en serie julbilder jag tagit på uppdrag av Smakbox som undrade om jag ville ta bilderna till deras julkampanj. Oerhört glad och stolt är jag över både att få frågan och nu se bilderna i sitt sammanhang där ute. Tänka sig.

Och jag återkommer till just denna julkampanj inom kort då jag tänkte att ni skulle få ta del av ett bra erbjudande.

You Might Also Like

2 Kommentarer

 • Reply ulrica 27 november, 2016 at 10:37

  Åh vilket roligt samarbete, och bilden är helt magiskt vacker!!
  Jag hoppas att du har en mysig dag med nära och kära idag.
  Jag sitter här just nu och njuter av nyhetsmorgon på TV och ser snöflingorna virvla runt utanför fönstret och bara myser. Vi har lite olika planer för dagen, men helt klart att det kommer att bli något trevligt, och minst en lussebulle tänker jag trycka i mig idag :-).

  Ha en magisk fin dag, fina du.
  KRAM

 • Reply Annelie Andersson 29 november, 2016 at 21:40

  En så fin hälsning du lämnat här. Tusen tack för fina ord och jag hoppas att det blev en fin advent med go’fika och lussebulle. Kram till dig.

 • Lämna en kommentar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.