Söndagsbilden

Söndagsstilleben (5) Vänskap

5 februari, 2017
söndagsstilleben te

Vänskap på instagram I

Det här med vänskap är fint. Att man dessutom kan hitta vänner man känner sig nära utan att egentligen känna varandra så väl är ännu finare. Den här veckan har jag skrivit några rader om just vänskap på instagram och bilden ovan som även fick bli veckans söndagsstilleben handlar om just det. En av mina vänner på instagram heter Jenny. På instagram heter hon @jennysplockochpinaler och så bloggar hon på Days & Weekends under namnet Living by J. Jenny bjuder på inspirerande stilleben, bilder från sitt vackra hem, kunskap om loppisfynd och generösa tips om blomster och trädgård.

Det som hände häromsistens var att hon berättade att hon skulle resa över till Köpenhamn och jag tror att Jenny även visade en av de där teburkarna från A.C. Perch’s Tehandel som alltid får mitt hjärta att slå ett extra slag. Jenny undrade vilken färg jag skulle önska mig och ett par dagar senare har jag ett paket att hämta ut på posten med den där mintgröna teburken jag drömt om. Och dessutom är den fylld med ett ljuvligt gott te. Man kan inte bli annat än glad och tacksam och jag ser fram emot att få återgälda det på något sätt framöver.

Den gröna linneservetten längst ned i bild är förresten en present från vännen Cissela.

söndagsstilleben vänskap

Vänskap på instagram II

En annan vän jag funnit på instagram heter Cissela och vi har även haft glädjen att ses ett par gånger. Vi kallar varandra Syster Grön då vi båda älskar färgen grönt, blomster och blad. Cissela finns på instagram som @cissela_c och är även hon en källa till inspiration. Cissela är en stjärna på att fynda på loppis, hennes kunskap om färg och form får vi ta del av och framför allt är hon grym på DIY-projekt. När Cissela ser något hon gillar tänker hon ofta att det där kan jag göra själv och så klurar hon lite och väldigt ofta går hon i mål med en precis lika fin version. Spana in hashtaggen #cisseladiy och låt dig imponeras!

Nu har Cissela äntligen börjat göra produkter till försäljning och först ut är detta fina, stjärnformade och välgjorda grytunderlägg i hampa sadelgjord. Såklart att jag ville klicka hem ett sådant och logistiken gjorde att jag kunde hämta ut mitt underlägg dagen före julafton i en butik där en vän till Cissela jobbar och där vi tillbringade julhelgen. Självfallet hade hon koll på att leveransen sammanföll med min födelsedag så där låg ett paket till mig, tulpan- och bokälskaren.

Veckans söndagsstilleben blev en slags lång hyllning till vänskap och omtänksamhet. Tänk så mycket fint det finns ändå här i världen och så tacksam jag är att få vara en del av det. Kram på er, Jenny och Cissela, och alla ni andra som tittar in här till mitt hörn av världen.

∼ Annelie ∼

You Might Also Like

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.