Söndagsbilden

Söndagsstilleben i trädgårdstid (18)

7 maj, 2017
söndagsstilleben

Äntligen trädgårdstider

Även om det ser ut att bli några fler frostnätter, så kunde jag inte låta bli att göra lite fint på altanen och framsidan idag. Det blir så välkomnande och fint.

Köpte med mig Bellis (eller Tusensköna), Stjärnöga och murgröna. De tål några minusgrader och håller sig fina länge. När Tusenskönan blommat över planterar jag den i trädgården under en syren och det börjar bli en fin samling där nu.

Och så fick jag äntligen inviga både planteringsspade och arbetshandskar, ett par av de finheter som vi fick i presentpåsen som kommit att kallas en ’Dala-boost’. Läs mer här om vår Instaträff med frukost på Zetas.

Förutom att handskarna är så vackra att man helst vill ha de liggande framme, så är de av oerhört hög kvalitet. Med de här läderhandskarna på tror jag man kan gå en dust med taggig rosenbuske och komma ut helskinnad. Planteringsspaden ligger riktigt fint i handen och är märkt med FSC.

Zinkbrickan är jag så nöjd med. Såg en liknande bricka inne hos Weronica som hon hade fyndat på loppis. Har själv hållit utkik på alla loppisar vi besökt och så plötsligt fanns den på ICA Hemma. Kan användas både som bricka i trädgården eller som rekvisita till moodboard från trädgården. Apropå Weronica så ser jag fram emot att följa hennes växthussäsong och häromdagen kom årets första trädgårdsbukett. Weronica bjuder så mycket vackert.

Hoppas ni har en riktigt skön söndag!

 

You Might Also Like

2 Kommentarer

 • Reply Wilda 10 maj, 2017 at 17:39

  Åh dina bilder alltså! <3 Och så fina handskar. Letar just nu efter ett par nya trädgårdshandskar.

  • Reply Annelie Andersson 10 maj, 2017 at 22:08

   Men åh, tack så glad jag blir! De här handskarna är de bästa någonsin. Inte som de där tunna i tyg som i jämförelse med dessa känns mer som engångshandskar. Och så är de så snygga ;)

  Lämna en kommentar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.