Söndagsstilleben (37) Äppelkaka Sylvan

18 september, 2016

Det är söndag, det är höst i luften men sommarkänsla ute, det är solsken ännu en dag, det är äppeltider och det här är verkligen världens godaste äppelkaka. Precis som hon utlovade, Anna Sylvan, en av alla fina människor jag lärt känna via instagram. Anna är också en av kvinnorna bakom Mrs Mighetto. För ett tag sedan publicerade Aftonbladet Annas recept på det hon tycker är världens godaste äppelkaka. Efter att ha bakat och smakat är vi benägna att hålla med henne.

Hos oss kommer detta att vara Äppelkaka Sylvan framöver och njutas många gånger. En sådan tur att jag gjorde två kakor igår och att en blev kvar till söndagsfikat. Gårdagens gäster ville förresten också ta del av receptet. Och eftersom det redan finns publicerat på nätet så delar jag med mig av Annas recept här med, så att det finns sparat till min egen samling.

Äppelkaka Sylvan

Värm ugnen till 175 grader. Smöra och bröa en form. Ta fram en kastrull och smält 150 gram smör. Blanda ned 1,5 dl socker och låt det svalna. Tillsätt sedan 3 dl mjöl, 2 tsk bakpulver och 1,5 dl mjölk. Vispa lite lätt så mjölklumparna försvinner. Riv ca 150 g mandelmassa grovt och vänd ner i smeten. Häll smeten i formen. Skala och skiva äpplen och tryck ner i smeten. Till sist strödde jag över kanel, pärlsocker och hackad sötmandel. In i ugnen och grädda tills kakan är klar, ca 30-40 minuter. Njut med vaniljkräm eller en klick glass.

Och så blev söndagen ännu godare ♥

P.S. Vill du att söndagen ska bli ännu finare i form av vackra söndagsstilleben så kika in hos Emma, Åsa eller här. D.S.

Skriv gärna en rad

Skicka din kommentar

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?