Spröda sesamkex – Söndagsstilleben (6)

12 februari, 2017
sesamkex

Spröda sesamkex och en kopp te. Solljuset strålar in över köksbordet och jag njuter av att det är söndag och att himlen är blå. Bakade dubbel sats av mitt sesamknäcke i veckan. Påmindes av en god vän, som sade att hon bakar dem så ofta, och de är verkligen goda. Så himla spröda med god smak av sesamfröna och proteinrikt tack vare kikärtsmjölet.

Tre olika recept på Sesamknäcke (kex)

Jag är ofta sådan att jag hela tiden vill prova nytt och så glömmer jag bort de där säkra korten. Tur att jag påminns lite då och då. Och tur att jag har min receptbank här på bloggen så att jag slipper leta bland alla lösa recept, skrivna för hand eller på skrivare. Har försökt hitta ett system för det här med att samla recept men det slutar alltid med att jag på något sätt vill bläddra i mina högar. Att samla dem i en app eller något annat digitalt funkar inte. Jag är å andra sidan också den som envist håller fast i min almanacka av papper. Och så tycker jag mer om att läsa en bok jag kan bläddra i, inte svepa sidor på en platta.

Det är något visst ändå med känslan av papper och tryckta bokstäver eller anteckningar skrivna för hand. Och spröda sesamkex, en helt vanlig söndag i februari.

Skriv gärna en rad

Lämna den första kommentaren

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?