Tack 2019 och välkommen 2020!

4 januari, 2020
instagram best nine

Så här några dagar in på nya året vill jag ta tillfället att säga tack 2019 och välkommen 2020. Har nu landat i en egen tillbakablick på året som gått och som väl kan sammanfattas med att jag både utvecklats och utan att tveka sagt ja när möjligheterna kommit till mig. Möjligheter är såklart inte tillfälligheter. Jag ser själv hur jag utvecklats och det är väl som det sägs, att hårt arbete lönar sig. Nu var det min tur. Och himmel vilken känsla det är att komma in i ett flow!

Bilderna i collaget ovan är de nio bilder som fått flest gilla-kommentarer på Instagram under 2019.

Tack 2019 och välkommen 2020- här kommer en tillbakablick:

hedersomnämnade 100 bilder

Starka stilleben fick hedersomnämnande

Året inleddes med att mina två bidrag till lokala  fototävlingen 100 bilder fick ett hedersomnämnande från juryn. Temat för 2019 års tävling och utställning var ’Styrka’. Jag funderade länge och väl och kom till sist på idén att göra två matiga stilleben med styrka. Motivet till vänster kallar jag ’Förrädisk skönhet’ och det till höger ’The Art of Scoville’. Båda motiven går såklart att beställas som printar, här kan du läsa mer. Jag är så glad att ni är så många som har dessa motiv på framför allt era köksväggar.

fotoutställning ögonblick

Min första fotoutställning

I februari-mars deltog jag i en fotoutställning tillsammans med fyra grymt begåvade fotografer – Lena Sanver, Poul Sanver, Åsa Christiander och Gunilla Gustafsson. Tyvärr saknas Lena på bilden. Lena var den som tog initiativet till fotoutställningen på Bildkällan i Falköping och som handplockade oss vilket skapade en så fin bredd på utställningen. Är så stolt och glad att jag vågade tacka ja. Att flera av mina verk såldes redan under vernissagen kändes riktigt stort.

origin magazine

Börjar och avslutar året i Origin Magazine

En smått overklig känsla var det också när en av redaktörerna för det amerikanska magasinet Origin Magazine mailade och skrev att jag var en av hennes personliga favoriter och att de gärna ville lyfta mig bland flera andra kreatörer som främst syns på Instagram. Jag fick nypa mig i armen när magasinet kom och det visade sig att jag fått fyra sidor med mina bilder. Som grädde på moset fick jag vara med i BÅDE årets första och sista nummer.  I numret som kom i höstas och som fortfarande finns i butik har jag både bilder och översatta recept med på totalt fyra sidor. Magasinet finns främst i USA och trycks i en upplaga om nästan 300 000 ex.

blomstermotiv gåvokort mors dag

Ett fint och viktigt uppdrag

Ett av de allra finaste uppdrag jag fick under året var att för UNICEF skapa två blomstermotiv till deras gåvokort inför Mors dag. Jag fick ta emot så mycket fin uppskattning för detta arbete och Morsdags-kampanjen gick riktigt bra. Här kan du läsa mer om uppdraget.

instagram2019

Instagram, en inspirerande mötesplats

För mig är Instagram inte bara en härlig och inspirerande mötesplats utan också ett sätt för mig att nå ut med mina bilder och mina recept. Jag är så tacksam för alla som följer mig och ger mig så många hjärtevärmande kommentarer. I våras lyckades jag äntligen kliva över tiotusen-gränsen. Då får man funktionen att lägga in direktlänkar i sina stories vilket underlättar enormt för mig som ofta delar recept. Och nu är ni drygt 15 800 – så tacksam! Collaget ovan består av alla de månadsbilder jag skapar för att knyta ihop varje månad på Instagram och här kan du se dem alla.

runö collage

Fotouppdrag för Runö Möten & Events

Ett annat väldigt roligt och fint fotouppdrag under 2019 var detta för Runö Möten & Events. De har börjat genomföra en renovering av sina hotellrum och önskade ett foto unikt för Runö som skulle matcha nya möbler, textilier och färger. Utifrån diskussioner om varumärke och värderingar, plats och verksamhet samt historia skapade jag detta motiv. Printar och inramning har gjorts av bästa GrafiFoto och det är en så härlig känsla att besöka Runö och se alla tavlor på plats i rummen. Jag är så stolt och glad för detta uppdrag!

pressklipp

Press & Podd

Under året har jag fått flera fina placeringar i olika magasin och lokaltidningen har skrivit om mig. Jag har bland annat utsetts till månadens instagramfavorit hos tidningen Lantliv, Rum Design och Rum Ute. Och så gästade jag Bakpodden i ett härligt samtal om Blomster & Bakverk, mig och hur man kan tänka kring ätbara dekorationer och särskilt den tiden på året när det inte är säsong för bär. Bland annat. Här kan du läsa mer och så länkar jag till avsnittet.

matbloggsprisets hedersutmärkelse

Matbloggsprisets Hedersutmärkelse

Efter att ha nominerats av juryn tre år i rad blev det äntligen ett diplom. Här kan du läsa mer om min fina hedersutmärkelse.

betalda samarbeten

Blomstrande samarbeten

Under 2019 utförde jag ett antal betalda samarbeten i mina kanaler. Det är väldigt roligt att göra uppdrag för varumärken som jag tycker passar mig, det jag gör och det jag kan stå för. I år blev det uppdrag med betoning på blommor och blomsterpill för Queen Flowers. Fiskars Norden och Blomsterfrämjandet. Stort tack för förtroendet!

Rum ute

Inspiratören och omslagsfotograf

I höstas blev jag intervjuad av det inspirerande magasinet Rum Ute. Det blev fyra sidor med Blomster & Bakverk som utgåvans ’Inspiratören’. I samtalen med redaktionen blev det också så att en av mina bilder illustrerade en helt annan artikel. Och som grädde på moset fick jag frågan om jag ville ta omslagsfotot. Om jag ville! Här kan du läsa mer.

blomster och bakverk i bokformat

Bokkontrakt

Detta var nog det inlägg som var allra roligast att skriva under 2019. Att jag skrivit bokkontrakt och att min första bok kommer ut till hösten. Arbetet är igång men mycket återstår och jag längtar så efter att få göra en bok som jag vill att ni ska tycka så mycket om. Här har jag skrivit mer.

annelie andersson

Välkommen 2020 – och varmt tack till er!

Jag ser verkligen  fram emot detta år som lär präglas av att jag ska göra en bok. Utan er som läser bloggen eller besöker mitt lilla hörn av världen på Instagram skulle jag inte ha kommit så här långt. Det är era besök och era kommentarer som är min drivkraft. Skapandeprocessen ger mig så mycket energi och glädje men att ni är så många som uppskattar det jag gör är onekligen ett ovärderligt bränsle.

Till sist. Jag skulle heller inte ha kommit hit utan allt fantastiskt stöd från familj och vänner. Familjen som låter mig hållas och står ut med att det riggas för plåtning och att hemmet stundtals belamras med rekvisita. Mina föräldrar som både peppar och marknadsför mig närhelst tillfälle ges och som såklart var på plats i Älvsjö när jag fick Hedersutmärkelsen. Mina vänner som peppar, är stolta, delar mina inlägg, tipsar andra, köper mina printar eller bara talar om hur mina bilder får dem att må bra.

Tusan vilken tur att jag har så många bra omkring mig – tack!

Ännu mera Blomster&Bakverk

För ännu mera Blomster&Bakverk är du välkommen att följa mig på Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk.

Skriv gärna en rad
  • Annelie, det är verkligen roligt att få läsa din sammanfattning över året. Tänk så mycket som har hänt! Imponerande när man ser allt samlat. Glädjs så i dina framgångar. Det är dig väl unnat. Ser också fram emot boken

    • Men du så fina ord du ger mig. Tack! Det är nyttigt att blicka tillbaka och faktiskt se allt som händer under ett år. Ger lite perspektiv. Kram!

  • God fortsättning!
    Skall bli spännande att fortsätta följa dig under bokpresentation 2020 <_3

Skicka din kommentar

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?