Tack för lånet, mina kära keramiker!

4 augusti, 2020
rekvisita tack för lånet

Tack för lånet, vill jag säga med detta inlägg till mina kära keramiker som hjälpt mig i arbetet med min bakbok. Jag funderade på hur jag skulle lösa det här med rekvisita då jag inte kan använda kära föremål eller loppisfynd som har ett välkänt varumärke. Det här med upphovsrätt är viktigt såklart men även lite snärjigt. Så för att underlätta för mig själv, kontaktade jag tre lokala keramiker här i Åkersberga vars arbete och formspråk jag tycker riktigt mycket om. De är också personer som jag med åren lärt känna lite grann.

Eftersom jag gärna lyfter det lokala och småskaliga tyckte jag det skulle kännas extra fint att låta deras hantverk ackompanjera mina bakverk. Alla tre blev glada och har ställt upp så fantastiskt fint med generositet, energi, hejarop. Och framför allt med sitt fina hantverk. Jag vill såklart presentera dem här också i form av ett stilleben jag skapat för var och en av dem.

åsa olofsson

Tack för lånet, Åsa Olofsson

Åsa innehar Mästarbrev i krukmakeri och jag föll direkt pladask för hennes unika formspråk som jag tycker förmedlar så mycket glädje. Här samsas fantasifigurer med mustiga färger och ljuvliga former. Åsas verk finns på flera försäljningsställen och hon skickar också med posten. Tack bästa Åsa!

Instagram: @asaannakarin
Facebook: Åsa Olofsson Keramik

kvarnstugans lilla atelje

Tack för lånet, Åsa Broquist Wall

Jag gillar verkligen Åsas former, mönster, dekor och mustiga färger liksom att så många delar kan kombineras och liksom lyfta varandra. Åsa har sin ateljé hemmavid och öppettider finns på FB-sidan. Beställa och få hemskickat går också bra. Tusen tack Åsa!

Instagram: @kvarnstuganslillaatelje
Facebook: Kvarnstugans lilla atelje

drejat.se

Tack för lånet, Susanne Sundström

Susanne är härligt kreativ och jag gillar hennes nyfikenhet. Här utforskas nya färger, former och stilar. I Susannes butik i centrala Åkersberga (webbshop finns också) kan man gå runt länge och titta. Tack Susanne för lånet av rekvisita och för att du utmanade mig till att ta fram receptet på morots- och chilibrödet. Så gott det blev!

Hemsida: drejat.se
Instagram: @drejat.se

Nu kan du förbeställa min bok (begränsad signerad utgåva)!

Du vet väl att du redan nu kan förbeställa boken Blomster & bakverk. Den 3 september kommer min bok att finnas i butik men ni kan redan nu beställa ett signerat ex HÄR och få den hemskickad i slutet av augusti.

Ännu mera Blomster&Bakverk

För ännu mera Blomster&Bakverk är du välkommen att följa mig på Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk. Varmt välkommen också att följa mig på Pinterest Blomster&Bakverk.

Skriv gärna en rad

Lämna den första kommentaren

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?