Tack juli, en lång och välfylld månad

2 augusti, 2020
tack juli

Tack juli, du blev en lång och välfylld månad. Intensiva dagar med boken fram tills att den skickades till tryck. Och sen var jag rätt slut. Månaden har till stor del varit återhämtning och tid med familjen, vilket har känts fantastiskt fint. Och välbehövligt. Nu äntligen börjar jag få lust och energi till att baka igen. Här kommer en sammanfattning av månaden som gått.

Tack juli!

teffbrödet testbakning

Jag berättade om min testbakning av teffbrödet för att se om jag kunde förbättra receptet. Teffbrödet har självfallet en plats i boken.

hallonkaka morots- och chilibröd

Lite mer om boken Blomster & bakverk

Och så har jag berättat lite mer om boken och bjudit på ett par bilder. Det var självklart att min bok skulle innehålla recept både med och utan gluten. Och en blandning av såväl bröd, bakverk som andra godsaker. Det är så roligt att baka med olika mjöler och upptäcka nya sätt att baka. Det blev till slut dryga sextiotalet recept och ungefär hälften är med naturligt glutenfria mjöler. En del av recepten har jag kunnat anpassa och då anger jag tydligt hur man gör för att baka utan eller med gluten, utan mandel eller havre etc. Denna ljuvliga hallonkladdkaka till exempel kan göras på fyra olika sätt. Min personliga favorit är den med mandelmjöl men alla varianter fick gott betyg av mina provsmakare.

Under arbetet med boken fick jag en utmaning att ta fram ett recept på ett morotsbröd med smak av chili. Det blev ett stort och härligt grytbröd. Så gott! Har du frågor om bokens innehåll är det bara att skriva en kommentar, så svarar jag.

ugnsbakad fetaost

mangoglass på kikärtsspad

Jag tipsade också om två gamla favoriter – ugnsbakad fetaost med tomater och oliver samt den goda mangoglassen på kikärtsspad.

flädercheesecake mazarin

hallonkaka

Intervju och recept i tidningen Hembakat

Jag hade också äran att få vara med i tidningen Hembakat (nr 6/2020). Sex sidor bestående av en intervju med mig liksom några av mina favoritrecept, bland annat ovan flädercheesecake på mazarinbotten. För någon vecka sedan bakade jag från ett annat recept i numret.  En god blåbärskaka som jag gjorde med hallon istället.

Juli innebar också det oerhört fina uppdraget att fånga finaste Matildas och Daniels kärlek på bild. Ceremonin ägde rum på vackra Waldemarsudde och är den första vigsel jag fotograferat. En erfarenhet rikare och mycket tacksam för förtroendet.

Det här är den bild som vi valde till bokens baksida. Jag är så tacksam för alla bilder på mig som tagits av fotograf Kate Gabor. Jag visste tidigt att det var henne jag ville ge uppdraget att fotografera både författarporträtt till förlaget liksom bilder på mig här hemma i trädgården. Med Kate känner jag mig trygg framför kameran (även om jag kan behöva värmas upp lite) och jag är så glad att hon tackade ja.

Jag tog på mig favoritklänningen designad av min blomstervän Hanna Wendelbo och plockade ihop en bukett av rabarber, syrener, akleja och stjärnflocka. Lila syrener har vi  inte här hemma, men med hjälp från vännerna Lena och Micke fick jag till det där fånget jag hade sett framför mig. Vad vore livet utan fina vänner!

Tack juli, du var väldigt fin, men nu längtar jag verkligen efter allt som ska hända i augusti!

Nu kan du förbeställa min bok (begränsad signerad utgåva)!

Du vet väl att du redan nu kan förbeställa boken Blomster & bakverk. Den 3 september kommer min bok att finnas i butik men ni kan redan nu beställa ett signerat ex HÄR och få den hemskickad i slutet av augusti.

Ännu mera Blomster&Bakverk

För ännu mera Blomster&Bakverk är du välkommen att följa mig på Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk. Varmt välkommen också att följa mig på Pinterest Blomster&Bakverk.

Skriv gärna en rad

Lämna den första kommentaren

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?